13. maj. 2015
Af af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen

Sara Blædel: Jeg elsker nye begyndelser

Sara Blædel stopper med krimiserien om Louise Rick efter ni bind.
Sara Blædel stopper med krimiserien om Louise Rick efter ni bind.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Sara Blædel er kendt for krimiserien om Louise Rick og Camilla Lind, og serien byder på hele ni bind. Men niende bind bliver det sidste.

Sara Blædel er i gang med en helt ny bog, der ikke handler om Louise Rick.

Hun researcher på en ny krimi, der også har en kvindelig hovedperson, men det bliver ikke en politikrimi. Den nye hovedperson kom af sig selv. Sara Blædel har ikke skullet sidde og presse en ny karakter frem.

– Jeg kunne godt skrive flere bøger med Louise Rick og Camilla Lind, for det er et let univers for mig at være i. Det ville også være taktisk klogt at skrive flere bøger i serien, hvis jeg tænker på, hvordan jeg bedst muligt kan spæde til pensionen. Men jeg har ikke lyst til at gentage mig selv, og jeg vil gerne skrive på en historie, som jeg brænder for. Det gør jeg med den nye historie, der er ved at tage form oppe i mit hoved, siger hun til SØNDAG.

Præst Katrine Lilleør: Jeg skulle aldrig have været præst! Læs interviewet på søndag.dk

En ny historie føles som popcorn

– Det er virkelig angstprovokerende at gå i gang med en ny hovedperson. Men det er også ekstremt spændende at finde ud af, hvad hun er for en kvinde. Jeg glæder mig til at fordybe mig i hende og hendes univers og finde ud af, hvad hun har i sig.

– Jeg plejer at sige, at når en historie vokser inde i mig, føles det som at lave popcorn på gammeldags facon i en gryde. I begyndelsen hører jeg kun få pop, men efter et stykke tid skal jeg passe på med at løfte låget af gryden, fordi der kommer så mange pops, at der flyver popcorn rundt i hele huset. Jeg er snart klar til at løfte låget og lade den nye historie poppe ud, siger hun til SØNDAG og lover samtidig, at den nye bog skal udkomme i efteråret 2016.

Ulla Essendrop var forældreløs i to år og ni måneder. Læs mere på søndag.dk

Nyt på privatfronten

Ud over at begynde på en bog, der måske bliver første bind i en ny krimiserie, har Sara Blædel også indledt et nyt kapitel på privatfronten.

– Jeg er lige flyttet fra Virum til Østerbro med min søn. Jeg er alene, så jeg pakkede 120 flyttekasser ned i april, smed en masse ud, og jeg er nu vendt tilbage til det kvarter, hvor jeg voksede op. Jeg er ikke nogen handy-woman, så jeg skal hyre folk til at sætte lamper op og sådan noget. Der kommer til at gå lidt tid, før jeg er helt på plads. Men jeg har fået nettet op at køre, og jeg har indrettet et fantastisk rum, hvor jeg skal skrive på den nye bog. Jeg elsker nye begyndelser og nye universer, både som privatperson og som forfatter. Som jeg har det lige nu, kan jeg ikke ønske mig mere, siger hun til SØNDAG.

Forfatter Maria Helleberg fortæller til SØNDAG om aldrig at have fået børn

Læs mere om: