Sara Blædel: Jeg har brug for at være alene

Sara Blædel.

Sara Blædel.

Foto: Martin Høien
Krimiforfatteren er ikke særlig socialt anlagt og slapper bedst af, når hun går i sauna, hvor hun kan lukke alt andet ude.

Sara Blædel elsker at sidde for sig selv og skrive på en krimi, men hendes job indebærer også, at hun skal deltage i bogmesser og holde foredrag.

For at få overskud til at stå på en scene har forfatteren behov for at have tid for sig selv.

- Jeg er nok i bund og grund ret introvert og ikke særlig social. Jeg er ikke en, der lader op, når der er mange mennesker omkring mig. Jeg har brug for at trække mig ind i mig selv. Jeg kan ikke høre, hvad der sker i mit hoved, hvis der ikke er ro omkring mig, fortæller Sara Blædel til BT.

Hun har fundet en måde, hvor hun kobler bedst af – nemlig ved at gå i sauna.

Sauna giver energi

- Når jeg skal slappe af, går jeg i saunagus. Der er hysterisk varmt, og så dufter det godt. Man lukker ned for alt i den halve time, det tager. Al strøm bliver slukket, og så er jeg kun der inde i mit hoved. Bagefter giver det mig sådan en energi, siger Blædel.

Krimiforfatteren har været en flittig saunagæst i et års tid, og nu kan hun slet ikke undvære det, fordi hun kan være sig selv, når hun sidder i saunaen.

- Hvis jeg holder op med at kunne mærke mig selv, så kan jeg ikke skrive, og så kommer der ikke flere ideer. Det vil gøre mig mere sårbar og uligevægtig, forklarer hun.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden