Torsdag, 28. februar 2013 — af af Helle Skram de Fries

Sara Blædel smiler midt i sorgen

Sara Blædel
Sara Blædel
Foto: AOP
Krimiforfatteren kan godt finde smilet frem, selv om hun netop har mistet både sin far og mor.

Sara Blædel har midlertidigt indstillet sit krimiskriveri. På bare tre dage har hun mistet begge sine forældre.

Lørdag døde hendes mor, den tidligere skuespiller Annegrethe Nissen, og i tirsdags døde hendes far, journalist og tidligere Cavlingprismodtager, Leif Blædel. Leif Blædel blev 90 år og Annegrethe Nissen blev 80 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I et interview i B.T. fortæller Sara Blædel:

- Mine forældre har altid talt om, at de ville herfra sammen - uanset, at man ikke bestemmer den slags selv. Alligevel er jeg sikker på, at min mor hentede min far hjem til sig selv, da han døde i tirsdags.

Familien havde netop for tre uger siden holdt Leif Blædels 90 års fødselsdag på fynske Falsled Kro.

- Lige nu sidder jeg med en følelse af, at mine forældre levede lykkeligt til deres dages ende - men der bliver selvfølgelig tomt.

Saras forældre blev for 14 dage siden indlagt samme dag, og det blev Sara der måtte fortælle sin far, at hans kone var død. Det var han ifølge Sara Blædel rimeligt afklaret med, og i tirsdags døde han så selv.

- De mødte hinanden for 61 år siden. De har altid været en smuk symbiose. Det er en ret smuk ting, at de kom herfra sammen, fortæller krimiforfatteren til avisen.

Den seneste tid boede forældrene i Virum - lige ved siden af Sara Blædel og hendes mand.

- Jeg var jo ikke sammen med dem døgnet rundt, men jeg var så glad for at have dem her. Jeg og min familie hjalp dem med at købe ind og smuttede forbi til en snak, fortæller Sara Blædel i B.T.

Men selvom Sara Blædel kommer til at savne sine forældre, har hun også plads til at smile midt i sorgen, og huske på at de fik det, som de ville have det. De kom herfra sammen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden