Mandag, 7. november 2016 — af John Lautrup

TILLYKKE: Benny Andersen fylder 87 år

Benny Andersen
Benny Andersen
Foto: Hanne Juul
Benny Andersen er Danmarks ukronede digterkonge med sin sprudlende sprogkunst.

Benny Andersen, danskernes elskede nationaldigter, fylder 87 år i dag mandag den 7. november, og forhåbentlig var kaffen klar allerede fra morgenstunden og ikke først "om lidt". Lykken er ikke det værste, hverken han eller vi har, og dagens fødselar kan fryde sig over at have været begunstiget af lykke i rigt mål.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Fandt ny kærlighed

Han oplevede i sin høje alder at finde en ny kærlighed i skikkelse af juristen Elisabet Ehmer, efter at have mistet sin kone gennem mange år, Cynthia Rosalina La Touche Andersen. Og sammen nyder han og Elisabet et muntert og aktivt otium.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fik stor succes med Svantes viser

Benny Andersen kommer fra fattige københavnske kår og ernærede sig i mange år som barpianist, inden han i 1960'erne slog igennem som forfatter. Hans særkende er en forunderlig blanding af sproglig opfindsomhed med små drillende hip til danskernes dobbeltmoral og selvtilfredshed. "Svantes viser" fra 1972 er nok hans største succes. Han satte selv musik til viserne og har i årevis turneret med dem, siddende bar flyglet og med Povl Dissing ved mikrofonen.

Hans "Samlede digte 1960-1996" er udkommet i et oplag på over 130.000 eksemplarer, hvilket er helt ekstraordinært for en lyriksamling.

Stort tillykke til Benny Andersen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden