Troels Kløvedal fylder 70 år i dag

Troels Kløvedal
Troels Kløvedal
Foto: AOP
Meget tyder på, at der stadig er eventyr i blodet på dagens fødselar, der har sejlet verdenshavene tynde med sit gode skib Nordkaperen.

I dag kan forfatteren og eventyreren Troels Kløvedal fejre sin 70 års fødselsdag på sin elskede bondegård ved Ebletoft. For det er her han holder til, hvis ikke han er ude i verden for at sejle, opleve og skrive historier.

Troels Kløvedal har om nogen været med til at gøde danskernes drømme om et eventyrligt liv på verdenshavene. For 35 år siden blev hans første bog Kærligheden, kildevandet og det blå ocean revet ned fra hylderne, og siden er det blevet til en lang række farverige skildringer af hippelivet på sejlskibet Nordkaperen, som Kløvedal havde med gode venner, og som han ivrigt benyttede i sin jagt på nye eventyr.

Her har hans utal af kvinder og børn og skiftende besætningsmedlemmer været med, og sågar den danske befolkning var med, da Kløvedal i en periode lavede TV-programmer om sin færden med Nordkaperne og co. Hans fortælleevne og hans ægte interesse og engagement i verdens forskellige folkeslag og kulturer har gjort både hans bøger og udsendelser til ”bestsellere” hos danskerne.

Når Troels Kløvedal i dag fylder 70 år, glæder han sig stadig over tilværelsen og dens mange muligheder. Han har tidligere sagt, at han ville have sin folkepension udbetalt, når han blev 70, men at tro det er ensbetydende med, at den evige hippie er gået i land for kun at nyde livet på sin bondegård, er næppe en teori, der holder. Troels Kløvedal har altid gjort, hvad han havde lyst til, og som ung vidste han i hvert fald, at der var tre ting, han ville i sit liv: Sejle jorden rundt, skrive et digt og elske de dejligste piger på jorden og få børn med de allerdejligste. Han har med egne ord opnået det hele –hvilket dog ikke er ensbetydende med at noget er slut endnu ….  

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden