2. apr. 2018
Af af John Lautrup og Stine Ramlyng

Troels Kløvedal fylder 75 år: Fejres af familien

troels kløvedal
Troels Kløvedal og Mikkel Beha Erichsen
Foto: Ritzau Scanpix
Hele Danmarks søfarer, eventyrer og historiefortæller, Troels Kløvedal, kan i en alder af 75 år se tilbage på et spændende og begivenhedsrigt liv.

Danmarks store globetrotter og eventyrer, Troels Kløvedal, runder den 2. april 75 år og passerer dermed endnu en bøje på sin lange og farverige rejse.

Og selv om Troels Kløvedal har været helt åben om sin meget alvorlige sygdom, ALS - og at han kun har kort tid tilbage - er fødselsdagen netop en anledning til at mindes de mange fantastiske oplevelser, han har haft - og som han har delt med alle os andre fra sin plads bag roret på det gode skib "Nordkaperen".

I dag er en festdag. I en mail til BT fortæller Troels Kløvedal, at hele hans store familie kommer for at fejre ham - og at han i øvrigt stadig kan skrive - omend det er med besvær.

Troels Kløvedal afklaret med sygdom

Kløvedal fortalte første gang om sin sygdom i efteråret 2016 i Bo Østlunds bog "Modne mænd" og regnede dengang med, at han højst ville have et halvt år igen. Sådan gik det som bekendt ikke.

I december 2017 skrev Troels Kløvedal bogen "Alle mine morgener på jorden", og han efterlader her ingen tvivl om, at den sidste morgen nærmer sig - men at han er afklaret med det:

- Jeg (...) drømmer om at sejle ind i en atol, i en lagune med stille vand. I revs-passagen står alle de mennesker, som elsker mig, og de vinker til mig, og da jeg er inde i det blå, klare lagunevand, smider jeg ankeret mellem de smukkeste koraller på en sølvfarvet sandbund. Og så dør jeg, og alt er, som det skal være.

- Først får man det hele forærende, og så mister man til sidst det hele igen. Sådan er livet, skriver Kløvedal, der i dag, 2. påskedag, altså fylder 75 år.

Nyd billederne af Troels Kløvedals elskede familie - familien Beha Erichsen - i galleriet herunder:

GALLERI: Skønne familien Beha Erichsen (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: