Onsdag, 3. februar 2010 - af af Louise Møller

Lone Scherfig er rørt over sine tre Oscar-nomineringer

Lone Scherfigs film ?An Education? har fået enorm opmærksomhed til filmfestivalen i Berlin, hvor der ikke var plads til alle interesserede i biografen, da filmen blev vist.
Lone Scherfigs film ?An Education? har fået enorm opmærksomhed til filmfestivalen i Berlin, hvor der ikke var plads til alle interesserede i biografen, da filmen blev vist.
Foto: Lars H. Laursen
Den danske instruktør Lone Scherfigs film ”An Education” er nomineret til ikke færre end tre Oscars

Lone Scherfig fik sit gennembrud med sin dogmefilm "Italiensk for begyndere", som vandt Sølvbjørnen i Berlin i 2001.

Tirsdag blev nomineringerne til årets Oscar-uddeling offentliggjort, og som den første danske instruktør nogensinde er Lone Scherfigs nyeste film "An Education" med i kampen om bedste film.

- Jeg har ikke instrueret filmen med henblik på, at den skulle nomineres til en Oscar. Men nu hvor den er med, tror jeg, at den kan konkurrere med de store, fordi den har en ægthed i sig og en god historie, siger Lone Scherfig til BT.

Trods stolthed og glæde forventer Lone dog ikke, at hun ender med en statuette i hånden efter prisfesten.

- Jeg må erkende, at nu hvor den er blevet nomineret, så ville jeg være blevet skuffet, hvis den ikke var. For det er den blevet bygget op til. Men jeg tror altså ikke, at den vinder, så i dag skal det fejres, siger hun.

"An Education" har blandt andet allerede vundet publikumsprisen på Sundance Film Festival.

Ud over bedste film er den også nomineret til "Bedste manuskript" og "Bedste kvindelige hovedrolle", og det glæder Lone Scherfig, at skuespillerinden Carey Mullingham er med i kapløbet sammen med manuskript-forfatteren Nick Hornby.

Filmfesten over dem alle foregår den 7. marts traditionen tro i Kodak Theatre i Hollywood.

Til at guide de danske TV-seere er Hans Pilgaard, som på TV 2 FILM og TV 2 HD vil tale til natteravnene.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden