7. sep. 2009
Af af Signe Ravn

Lotte Andersen taler ud om kræftsygdom

Lotte Andersen bekymrer sig ikke længere om hudkræft. Hun blev helbredt og går jævnligt til kontrol.
Lotte Andersen bekymrer sig ikke længere om hudkræft. Hun blev helbredt og går jævnligt til kontrol.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespillerinden fortæller nu åbent om det øjeblik, hvor hun fandt ud af, at hun havde fået hudkræft.

I dag er Lotte Andersen fortaler for det blege look, hun opholder sig kun i solen, når en parasol er inden for rækkevidde. I 2006 fandt Lotte Andersen nemlig ud af, at hun havde fået hudkræft samtidig med, at hun medvirkede i 'Gasolin'-forestillingen på Gasværket.

"Vi havde så meget kropssminke på, så hver aften skulle vi tørre al den fedtsminke af med nogle særlige servietter, og hver aften sad jeg og kiggede på en blussende plet lige under kravebenet…og jeg tænkte: 'Det må jeg hellere gå til læge med.' Det gjorde jeg, min læge tog nogle prøver og sagde faktisk på forhånd, at det godt kunne ligne hudkræft. Det var det så også, viste det sig," siger Lotte Andersen til SØNDAG.

Heldigvis oplevede Lotte Andersen, at hendes læge var en stor støtte: "…min læge forklarede mig ganske udramatisk, at det var den slags hudkræft, man ikke dør af, men som vi bare skal holde øje med, fordi har man først haft det ét sted, kan det godt dukke op et andet sted," forklarer Lotte, der i dag er rask og jævnligt går til tjek hos sin læge, til SØNDAG: "Jeg nåede aldrig at blive bange, takket være min læge, som tacklede det så fint."

Læs mere om: