Søndag, 14. oktober 2012 - af af Britta Bjerre, SØNDAG, Aller Media

Lotte Heise bor sammen med sin syge mor

Lotte Heise

Lotte Heise

Foto: Birger Storm
Lotte Heise er flyttet sammen med sin mor, der har fået en blodprop. Men selv om det er enormt bøvlet en gang imellem, så giver det rigtig meget.

Lotte Heise er kendt som den hurtigt-snakkende kvinde, der holder en masse foredrag, og som har sit eget radioprogram. Men det er ikke kun i hendes professionelle liv, man kan finde passion og dedikation.

For hvis vi lige vender blikket hjemad mod villaen uden for Aarhus, har hendes passion og dedikation også ført til, at Lotte Heises mor Inge nu bor med sin familie.

Grunden til, at hendes mor er flyttet ind sammen med datteren og børnebørnene, skal findes på en februardag i 2011, da Lotte Heises ellers raske og rørige mor pludselig blev ramt af en blodprop, der efterlod hende halvvejs lammet og ude af stand til at gå og tale.

- Og i det store perspektiv er jeg overbevist om, at det her giver os rigtig meget, fordi vi godt ved alle sammen, at vi tager et ansvar, som er utroligt vigtigt, siger Lotte Heise i et interview med ugebladet SØNDAG.

Inges mange lister

Men hun indrømmer også, at det også er "enormt bøvlet en gang imellem" at have indrettet sig sådan.

Når Lotte for eksempel skal til København for at lave sit radioprogram eller skal af sted for at holde foredrag eller shows, ligger der altid lange, nøjagtige lister til de mennesker, der kommer og skal tage sig af hendes mor. Lister med, hvor tingene står, hvad Inge kan lide og ikke lide.

- For Inge har jo sin mening om tingene. Hun skal have sin egen te og ikke den, Christian har. Hun skal have oliven til sin frokost. Det går hun meget op i. På den måde kan der godt gå lidt "sekretær" og "servicefunktion" i den. Men det er nu engang sådan, det er, siger hun og fortsætter:

- Som jeg siger til mine drenge, når de en gang imellem kan finde på at sige: "Mor, er du sikker på, det ikke er for hårdt?" "Nej, det er ikke for hårdt, men det er hårdt nogle gange". Så siger de: "Okay, vi skulle bare lige vide det". Og så er de i øvrigt meget hjælpsomme og meget glade for at have mormor i nærheden. Også selv om hun indimellem gør de samme irriterende fejl, fordi hendes krop ikke vil, som hun vil. Siger hun.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden