Margrethe Vestager: Sådan vil jeg bo i Bruxelles

Selv om Magrethe skal pendle det første år, bekymrer flyveturene hende ikke. - Det er ligeom at tage bussen, siger hun til Ekstra Bladet.

Selv om Magrethe skal pendle det første år, bekymrer flyveturene hende ikke. - Det er ligeom at tage bussen, siger hun til Ekstra Bladet.

Foto: Lars H. Lausen/BILLED-BLADET
Toppolitikeren drømmer om et lille byhus i Bruxelles. Men hun siger ikke farvel til Amager.

På vej til posten som en af de mest magtfulde kvinder i Europa er den tidligere leder af De Radikale selvfølgelig også gået i gang med at overveje, hvor og hvordan hun vil bo i Bruxelles.

- I starten bliver der en del pendling, fortæller hun til Ekstra Bladet. - Planen er, at vi flytter derned om et års tid. Pigerne er i gang med deres ting og har deres planer, som de gerne vil passe, siger 46-årige Vestager, som har døtrene Maria, Rebecca og Ella. - Så kan vi nå at finde et sted, hvor vi synes, der er rart for os og hunden.

- Jeg kender ikke Bruxelles særlig godt, men de har nogle karakteristiske høje, smalle byhuse med en lillebitte have bagved - det kunne jeg godt tænke mig, siger den kommende EU-kommissær til Ekstra Bladet.

Vestagers mand er gymnasielærer, så flytningen er ikke svær for ham. Men selv om det bliver til fast ophold i den belgiske hovedstad, drømmer Margrethe Vestager ikke om at siger farvel til Amager. Her vil hun fortsat have sin faste base.

- Amagerbrogade er mit "hood"! Det kan jeg ikke bare sådan efterlade, siger hun til avisen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden