26. nov. 2022
Af Josephine Sjelhøj og Camilla Maria Johansen

Mark Le Fêvres frygt blev til virkelighed: Mit ar minder mig om, at jeg er heldig

Mark Le Fêvre
Mark Le Fêvre
Foto: Martin Høien
Mark Le Fêvre blev i 2019 opereret på grund af mistanke om kræft.

Mark Le Fêvre er lige nu aktuel i sjette sæson af det populære TV 2-program ”Stormester”, hvor han endnu en gang er Lasse Rimmers assistent.

Tidligere på året var komikeren på turne rundt om i Danmark med sit andet show ”HELDIG”, og netop titlen på showet har en meget særlig betydning.

I 2019 blev Mark Le Fêvre nemlig opereret på grund af mistanke om modermærkekræft.

Faktisk fik komikeren i første omgang kun fjernet et modermærke på baghovedet som en del af et ”forfængelighedsprojekt”. Men da modermærket blev sendt afsted til undersøgelse, fik Mark Le Fêvre en bekymrende besked.

Der var tegn på kræft.

Han blev efterfølgende en del af et kræftpakkeforløb på Rigshospitalet, hvor han fik fjernet en større del af området omkring det oprindelige modermærke samt de nærliggende lymfeknuder for at se, om der var spredning.

Det var der heldigvis ikke. I stedet blev Mark Le Fêvre efterladt med et stort ar, der minder ham om den skræmmende oplevelse.

– Jeg er decideret glad for det ar, faktisk. Det minder en om, at man var skideheldig. Lægerne var egentlig lidt kede af det: ”Beklager, at vi var nødt til at lave det.” Men på det tidspunkt kunne de kraftedeme have skåret min arm af, hvis det var det, der skulle til for at finde ud af, om der var noget eller ikke var noget, har Mark Le Fêvre tidligere fortalt til BILLED-BLADET.

Tidligere frygt

Mark Le Fêvre har altid lidt af sygdomsangst, så da lægen fortalte ham om det potentielle farlige modermærke, var det en frygt, der blev til virkelighed.

Frygten var et tema i komikerens første onemanshow ”BØVL”, der havde premiere i 2019.

– Jeg snakkede om netop det med bekymringer og især sygdomsangst. Jeg har altid været vildt bange for at få kræft. Hele moralen i showet er, at det ikke kan nytte noget at bekymre sig. Det bliver aldrig til noget. Så går der fire måneder, og så bliver jeg opereret, fordi de finder tegn på kræft. Der er unægteligt noget tragikomisk skæbnens ironi over det, fortæller han til BILLED-BLADET.

Læs mere om: