Martin Brygmanns "angst" for storebror Lars

Martin Brygmann og Lars Brygmann

Martin Brygmann og Lars Brygmann

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Martin Brygmann får tit nervøse trækninger, når han møder sin storebror og skuespillerkollega, Lars Brygmann. Det fortæller han i et stort interview i bladet ”Psykologi”.

Tirsdag, 9. august 2011 - af John Lautrup

Som den yngste i en søskendeflok på fire udviklede Martin sig til at blive en drillepind af rang. Det var hans måde at klare sig på mod de fysisk stærkere brødre. Han kunne for eksempel finde på at gnaske chips ind ad nøglehullet, når den seks år ældre Lars havde pigebesøg på sit værelse.

Og lige så dygtig Martin var til at drille, lige så dygtig var han til at flygte fra straffen. Barndommens hakkeorden har fulgt brødrene hele livet.

- Vi er selvfølgelig alle sammen voksne nu, men der hænger et eller andet i gardinerne stadigvæk. Som barn kunne jeg jo ikke gå forbi en af mine brødre, uden at jeg lige fik et slag på skulderen. AV!! Selv i dag har jeg det sådan, når jeg er sammen med Lars, og vi måske har generet hinanden lidt, og jeg så går forbi ham - så trækker jeg mig automatisk lidt til den ene side og tager armene op mod skulderen. Fordi der godt kunne falde et slag.., fortæller Martin Brygmann til bladet.