Onsdag, 25. september 2013 — af af Karin Heurlin, Ude og Hjemme, Aller Media

Mascha Vang: Sådan tabte jeg babyvægten

Mascha Vang med sin datter Hollie Nolia
Mascha Vang med sin datter Hollie Nolia
Foto: Lars H. Laursen
Da Mascha Vang havde været mor i et halvt år, valgte hun at kaste sig ud i en yderst disciplineret kostændring. Både for at slippe babyvægten, men også for at få styr på sit liv.

Under sin graviditet tog TV-pigen Mascha Vang 20 kilo på. Kilo, som hun regnede med bare ville forsvinde et for et, når hun havde født og begyndte at amme. Men sådan kom virkeligheden ikke til at se ud. I det hele taget var der meget, som ikke gik som forventet, da Mascha Vang blev mor til lille Hollie Nolia.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Livet var kaotisk

Hendes datter fik kolik, hendes parforhold gik i stykker, og til sidst var Maschas liv så kaotisk, at hun besluttede sig for, at hun måtte gøre noget drastisk.

Hjælp af Anne Bech

– Jeg tænkte: Nu vender jeg det her liv. Og jeg gør det nu, husker Mascha, som kastede sig ud i en livsstilsændring, som fysisk skulle gøre hende mindre, og som samtidig skulle give hende et mentalt holdepunkt i hverdagen. Støttet af sin veninde, den personlige træner Anne Bech, levede hun strengt disciplineret efter en kostplan med træning tre gange om ugen.

Spiste ikke en rosin forkert

– Det skete fra den ene dag til den anden, og jeg spiste virkelig ikke en rosin for meget. Jeg havde brug for et projekt, hvor nogen sagde præcis, hvad jeg skulle gøre. Det var en måde at få styr på alt det rod, der var i mit hoved. Der var så meget kaos, men nu var der endelig noget, jeg kunne styre, siger Mascha, som lynhurtigt kunne mærke resultater. Ikke bare i taljen, men også psykisk.

Hurtige resultater

– Da jeg begyndte at spise sundt og træne, kunne jeg hurtigt mærke, at jeg fik mere overskud. Det er helt vildt, hvad det betyder. Samtidig tror jeg, at alle kvinder føler sig gladere, når de taber sig og kan vælge det tøj, de har lyst til.

Gemte sin krop

Det kunne Mascha ikke efter fødslen.

– Jeg havde en periode, hvor jeg bare ikke var mig selv. Det var fysisk hårdt at bære rundt på de ekstra kilo, og jeg følte mig utilpas. Når jeg tog tøj på, handlede det bare om, hvordan jeg bedst gemte min krop, siger Mascha og understreger, at hun har kæmpe respekt for svært overvægtige, som tager kampen op mod kiloene. For hun ved, hvor svært det er, bare med et mindre vægttab.

Vil hjælpe andre med vægttab

I dag er hun blevet et lille nips, og hun har fået styr på sit liv som enlig mor i sin dejlige lyse lejlighed i København. Hendes kamp det seneste år har givet hende en viden, som hun nu vil bruge professionelt.

Derfor er hun netop begyndt på en uddannelse som personlig træner, så hun kan hjælpe andre med kampen. Gennem sin blog får hun dagligt henvendelser fra folk, som efterlyser gode råd til et vægttab. Mascha vil gerne hjælpe, men hun vil helst have sin faglighed i orden. Erfaringen har hun allerede.

Kender kampen mod vægten

– Der er ingen, der kan sige til mig: Du ved ikke, hvordan det er at kæmpe med vægten. Jo det gør jeg. Jeg tabte mig, mens hele min verden ramlede, og jeg havde et kolikbarn. Det var da benhårdt. Men det kunne lade sig gøre, siger Mascha, som er færdiguddannet om et halvt år.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden