Tirsdag, 2. oktober 2012 — af af Hanne Rask

Mia Lyhne udgiver cd

Mia Lyhne
Mia Lyhne
Foto: Krestine Havemann
Komikken er lagt på hylden, når Mia Lyhne fortolker sange og digte om livets store emner.

Mia Lyhne både synger, skriger, snakker og visker, når hun fortolker 12 sange og seks digte om livets veje og vildveje. Teksterne kommer fra Bo Schiøler, der er manden bag den legendariske 1970'er-landeplage "Kattejammerrock", og han har haft et livslangt musikalsk arbejde med børn og unge i Vesterbros Ungdomsgård.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På cd'en "En rygende pistol" viser Mia Lyhne en helt ny og langt mere alvorlig side af sig selv, når hun fortolker digte og sange, der ligger et godt stykke væk fra den genre, vi bedst kender hende fra. Nemlig den komiske og satiriske.

- Bos tekster og melodier har altid rørt mig, siger Mia Lyhne om, hvorfor hun pludselig inspicerer et nyt territorium.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

- Mit speciale er blevet komedien, og der kommer det mere følsomme, sårbare og sørgmodige ikke så ofte i spil. Men det er vigtigt for mig at komme rundt på hele den menneskelige palet, og derfor har det været lidt af en befrielse at arbejde med projektet her, siger Mia Lyhne og fortæller, at det hele strittede på hende, da Bo Schiøler ville have hende til at synge. Nok har hun haft hovedrollen som Sus i musicalen "Den eneste ene", men hun har ingen ambitioner om at blive sanger.

- Jeg har mit skuespillerværktøj og min personlighed at byde ind med. Bo søgte en, der kunne identificere sig med følelserne i hans tekster, og det kan jeg, fortæller Mia, der blandt andre fortolker skæringer som "Savn", "Smerte" og "En skamfuld dag".

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Var alle andre end Bo Schiøler kommet med projektet, havde Mia takket nej, fortæller hun, men som tidligere medlem af Vesterbros Ungdomsgård vidste hun, hvad hun gik ind til. Allerede dengang vakte Schiølers sange om blandt andet svær kærlighed genklang hos hende, og Schiøler selv er begejstret for, at Mia på denne cd har ramt hans intentioner med pladen lige på kornet.

Den er på gaden 8. oktober.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden