21. feb. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Mie Skov i Rusland hos sin hjerne-opererede kæreste Carsten Mogensen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-83552.jpg
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
"Vild med dans"-vinder Mie Skov og kæresten Carsten Mogensen har de seneste år oplevet den store lykke sammen. Forleden blev de hårdt ramt af livet, da Carsten faldt om i den russiske by Kazan og efterfølgende blev hjerne-opereret på et lokalt hospital. Det går fremad for Carsten, der nu har Mie ved sin side i Rusland.

EM-landsholdet i badminton blev ramt af et chok, da profilen og double-eksperten Carsten Mogensen pludselig for et par dage siden faldt om på sit og makkeren Mathias Boes hotelværelse i byen Kazan i Rusland, hvor turneringen er blevet afviklet. Mathias Boe var nærmeste vidne til det, at Mogensen blev ramt af en hjernehindeblødning.

Livstruende udposning på blodåre

Hurtigt blev Carsten Mogensen bragt til et lokalt hospital, og ret kort tid efter indlæggelsen blev han opereret af et specialiseret lægehold for den livstruende udposning på blodåren i hjernen.

Familien er kommet til Kazan

Også for Carstens nærmeste i Danmark, først og fremmest kæresten Mie Skov, kom indlæggelsen og operationen som et stort chok. Mie Skov, der er kendt som bordtennisspiller og vinder af "Vild med dans" 2013, hastede til Rusland og er nu i Kazan hos sin kæreste. Det bekræftes fra flere kilder, blandt andet Mie Skovs egen Facebook-side og avisen BT.

Mie og Carsten er forældre til en lille dreng Benjamin Noah på ni måneder.

LÆS MERE: Mie Skov er blevet mor

Det går fremad

Heldigvis er der midt i alt det triste og uhyggelige i forbindelse med Carsten Mogensen blødning i hjernen også en del godt nyt. Det fortæller badmintonlandsholdets sportschef Finn Trærup Hansen til TV2 Sport. Bulletinerne fra hospitalet er gode. Lægerne, der holder et vågent øje med den danske badmintonspiller, er ifølge sportschefen rigtig godt tilfredse med den udvikling, de ser i deres danske patient. Det er dog for tidligt at sige mere om, hvordan det videre forløb bliver for Carsten Mogensen.

Tak til de højere magter

På sin Facebook-side er Mie Skov ganske optimistisk og lægger ikke skjul på, at hun er de højere magter taknemmelig for, at hendes Carsten er i bedring. Samtidig er hun taknemmelig for al den varme støtte, der har været fra alle kanter i denne svære tid.

Ligger til observation

Badmintonlandsholdets sportschef fortæller ifølge TV2 Sport, at Carsten Mogensen skal have meget hvile, og så skal han testes og ligge til observation. I første omgang handler det således om at få ham til at bevæge sig stille og roligt. Derefter gælder det om at få ham hjem til sin familie i Danmark. Heldigvis er de russiske læger som udgangspunkt positive, idet de vurderer, at Mogensen har klaret sig bedre end mange andre patienter i en lignende situation.

Guld til Danmark

I dag søndag 21. februar skulle Carsten Mogensen have spillet finale i hold-europamesterskabet ved EM-turneringen i Kazan. Holdkammeraterne måtte dog klare sig uden den hårdt ramte nøglespiller. Det lykkedes dog alligevel med en del besvær på alle mulige måder at vinde finalen og dermed EM-guldet efter en dramatisk finalesejr på 3-1 over Frankrigs herrehold med danske Peter gade ved trænerroret.

Mon ikke EM-guldet blivet dedikeret til Carsten Mogensen.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: