Mandag, 27. marts 2023 — af Josephine Sjelhøj

Mille Dinesen bryder tabu: Det er vigtigt at tale om

Mille Dinesen.
Mille Dinesen.
Foto: Martin Høien
Mille Dinesen bryder stort tabu i forbindelse med sin nye film ”Bytte bytte baby”.

Mille Dinesen er lige nu aktuel i komediefilmen ”Bytte bytte baby” sammen med Lars Ranthe, Kasper Dalsgaard og Katinka Lærke Petersen.

I filmen møder man to par, der drømmer om at blive forældre, så de har søgt hjælp hos en fertilitetsklinik.

Og det er noget, Mille Dinesen kan relatere til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller hun til Her & Nu.

- Jeg blev ikke gravid i første hug, og så har jeg vidst ikke sagt for meget, så jeg kan godt relatere. Det er jo en folkesygdom. Derfor er det vigtigt at snakke om det. Nu har man snakket om infertilitet hos kvinder i mange år, og nu er man heldigvis også begyndt at snakke om mænds infertilitet, fortæller skuespilleren til mediet.

48-årige Mille Dinesen er mor til femårige Eddie, som kom til verden i 2018.

Hun har tidligere fortalt, at hun kæmpede i 10 år med at blive mor, og at det begyndte at påvirke hende voldsomt, når det ikke lykkedes at blive gravid.

- Når jeg ser tilbage, undrer det mig faktisk, at den meget voldsomme reaktion først kom så sent. Selvfølgelig græd jeg ud ved Thomas’ skulder hver gang, det ikke lykkedes, og jeg havde små sammenbrud på nogle af de fertilitetsklinikker, vi besøgte, hvor jeg hele tiden fik at vide af læger og sygeplejersker, at jeg havde masser af æg, var sund og rask, så der ikke stod noget i vejen, men de ikke kunne sige, hvorfor det så ikke lykkedes. Men det var som om, jeg samlede til bunke. Den egentlige reaktion, hvor jeg blev meget ked af det og ulykkelig kom først senere, for omkring fire år siden, da jeg var 42 år i 2016, fortalte Mille Dinesen i 2020 til Børsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden