24. okt. 2013
Af dkeditorial

Mira Wanting tabte kampen mod kræften

Den 34-årige skuespiller og mor til to døde i julen af livmoderhalskræft.

Den 11. december fik offentligheden via en pressemeddelelse at vide, at Mira Wanting var alvorligt syg af kræft. Det viste sig, at den 34-årige skuespiller var ramt af livmoderhalskræft og havde været syg i et år.

Fredag eftermiddag skrev flere medier, at Mira Wanting tabte kampen mod kræftsygdommen og døde denne jul - og ifølge BT skulle det være sket den 22. december. Den sidste tid tilbragte skuespilleren på et hospice.

Ifølge Ekstra Bladet blev skuespilleren fredag den 28. december bisat fra Søndre Kapel ved Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København.

Dødsfaldet bekræftes i en pressemeddelelse fra Mira Wantings PR-agent:

"Det er med stor sorg, at vi på vegne af skuespillerinde Mira Wantings familie, skal meddele, at Mira Wanting er sovet stille ind efter et 1 årigt forløb med cancer.
Mira Wanting vil blive husket som et lysende, kærligt, lattermild, og varmt menneske, en utrolig fighter til det sidste hvor hun troede på helbredelse, en beundringsværdig styrke, og med et stort mod på livet. Hun efterlader sig 2 børn og familie.

Bisættelsen er blevet afholdt i dybeste stilhed og under private forhold, efter Miras og Miras nære families ønske.

Mira Wanting og hendes familie ønsker at takke det personale, som har været omkring Mira, siden sygdommens begyndelse, og som har ydet en fantastisk pleje og udvist stor omsorg, professionalisme og empati for Mira, såvel som for hendes familie.

Skulle kollegaer, venner og bekendte ønske at udvise en sidste hilsen til Mira, opfordres der til donering til Kræftens Bekæmpelse, hedder det i meddelelsen.

Mira Wanting blev kendt fra TV-serien "Hvide Løgne", der blev sendt på TV3 fra 1998-2001, hvor hun havde rollen som Anette Madsen.

Senere var hun også med i den succesfulde "Kærlighed ved første hik"-filmserie, der startede i 1999, og hvor hun spillede Anjas veninde Gitte.

Samtidig fandt Mira Wanting sammen med skuespillerkollegaen Robert Hansen, som hun var sammen med i sammenlagt syv år, men parret gik fra hinanden i 2008.

Mira Wanting efterlader sig døtrene Alberte på 13 år og Filippa på to et halvt år.

Læs mere om: