30. jul. 2013
Af Hanne Rask

Miras ekskæreste vil have sin datter

Mira Wanting
Mira Wanting
Foto: Thomas Laursen
Mira Wantings mor og ekskæreste slås om afdøde Miras datter.

Da Mira Wanting døde af livmoderhalskræft for et halvt år siden, efterlod hun sig to døtre på 13 og knapt tre år. Den 34-årige skuespiller var alene med de to piger, der har to forskellige fædre, og for den yngste, Filippas, vedkommende, var det Mira der var alene om forældremyndigheden.

Det var Miras ønske, at hendes 60-årige mor, Kirsten Wanting, skulle have forældremyndigheden, når hun selv var væk, og det ønske er nu blevet hørt af statsforvaltningen. Det har imidlertid fået datterens ulykkelige far, 35-årige Jesper Bork, til at gå i retten for at vinde mere samvær med sin datter. Samtidig er han gået til BT i frustration over kun at få lov at se sin datter fire timer om ugen.

- Jeg har aldrig set min datter så lidt, som efter Mira døde. Jeg føler nærmest, at Kirsten har kidnappet min datter fra mig. Jeg kan godt forstå, at det er svært for en mor, der lige har mistet sin datter, at holde styr på sin sorg. Men at hun mister sin datter, er ikke ensbetydende med, at jeg også skal miste min datter, og at min datter skal miste mig, siger Jesper Bork til avisen.

Ifølge BT bor Miras ældste datter en uge hos sin mormor og en uge hos sin far, og den ordning ønsker Jesper Bork også for lille Filippa, som han tidligere har set betydeligt mere til. Men i følge kendelsen har Filippa altid været mere knyttet til sin mormor end til sin far, og formentligt derfor er forældremyndigheden gået til Kirsten Wanting. Jesper Borks advokat håber dog på, der kan laves en ordning om weekend- og feriesamvær.

Miras mor har ikke ønsket at kommentere den ulykkelige sag.

Læs mere om: