Lørdag, 16. januar 2016 - af af Casper Nielsen

ABBA-Björn åbner Mamma Mia-restaurant

Björn Ulveaus
Björn Ulveaus
Foto: All Over
Björn Ulvaeus er ved at gøre klar til den store "Mamma Mia"-fest. 20. januar åbner han en teaterrestaurant, som er bygget over scenerne fra det eksotiske græske hotel i musicalen.

Først var der ABBA. Så kom  musicalen "Mamma Mia", bygget på ABBAs mange hits. Derefter kom filmen "Mamma Mia", bygget på musicalen. Nu er Björn Ulvaeus fra ABBA snart klar til at åbne en restaurant, der tager udgangspunkt i musicalen "Mamma Mia", et stenkast fra ABBA-museet i Stockholm.

Siden august sidste år har billetsalget været i gang, og  20. januar er der premiere på "Mamma Mia – the Party" på Djurgården i Stockholm. Det nye "Mamma Mia"-koncept er  en slags teaterkoncert, hvor man som gæst kan spise, mens man indgår i et sang-  og danseshow, som man kender det fra musicalen og filmen.

Det hele foregår nemlig i en kopi af de kendte græske hotelrammer og udendørsrestauranten fra Skopelos, som de, der har set musicalen eller filmen med Meryl Streep og Pierce Brosnan, utvivlsomt vil huske.

Nikoa Taverna i den nye "Mamma Mia"-restaurant.  Foto: All Over

Björn Ulveaus vil skabe en fest

ABBA-fans vil blive budt velkommen af tjenere og skuespillere. De får serveret græske delikatesser, og så vil der ellers blive sunget ”Money, Money Money”, ”Knowing me, Knowing You” og "The winner takes it all” fra skuespillere og sangere, der vil involvere publikum i showet så meget som muligt.

- Jeg kan se publikum for mig, more sig og synge med. Jeg vil skabe den samme feststemning, som musicalen er så kendt for, siger Björn Ulvaeus om showet.

En scene fra filmen "Mamma Mia". Foto: All Over

Millioner af  Mamma Mia-fans

Björn Ulvaeus er producent på showet, og da det foregår et tæt på ABBA-museet i Stockholm, har man atter gjort den svenske hovedstad til et eftertragtet sted at valfarte til for ABBA-fans verden over.

Siden "Mamma Mia" havde premiere på Prince Edward Theathre i London 6. april 1999, er den  blevet set af 55 millioner mennesker verden over.

Filmen, som bygger på musicalen, havde premiere i 2008.

Med Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried og Stellan Skarsgård i hovedrollerne tjente den 608 millioner dollars.

LÆS MERE: Joachim og Marie vilde med "Mamma Mia"

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden