20. nov. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Æresprismodtageren Rasmus Seebach drømte ikke om at synge: Sådan begyndte hans karriere

Rasmus Seebach
Rasmus Seebach
Foto: Kaspar Wenstrup
Rasmus Seebach var en succesfuld sangskriver, da hans karriere pludselig tog en drejning i 2009, da han udgav singlen "Engel".

Som søn af Tommy Seebach har Rasmus Seebach nærmest fået den musikalske opdragelse ind med modermælken, men det lå ikke i kortene, at han skulle gå i sin fars fodspor, og blive Danmarks måske største popstjerne.

Ikke desto mindre modtager han lørdag aften den prestigefyldte ærespris ved årets Danish Music Awards.

Drømte ikke om at blive popstjerne

Som teenager var det rap og hip-hop, der havde den unge Seebachs interesse, og sammen med sin bror Nicolai Seebach, dannede han gruppen G-bach i slutningen af 1990’erne.

De to brødre var sangskrivere for en række andre kunstnere. Rasmus Seebach, der i dag er 41, har blandt andre skrevet sange til Ankerstjerne og Burhan G, og han havde det egentlig fint med at være i baggrunden, for det var aldrig hans drøm at blive en af Danmarks største.

Succes som sanger

Nærmest fra den ene dag til den anden kom danskerne dog på fornavn med Rasmus Seebach, da han som 29-årig i 2009 udgav singlen og landeplagen ”Engel”. Det blev begyndelsen på hans solokarriere, og i dag kan mange synge med på hits som ”Lidt i 5”, ”Øde ø” og ”I mine øjne”.

Siden 2009 har Rasmus Seebach udgivet en række album, og hele fem gange har han toppet listen over årets mest solgte album.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-610875-1_1.jpg
Rasmus Seebach i slutningen af 2009, da han var på vej til at blive en kæmpe popstjerne.
Foto: Martin Høien

Det er også blevet til en lang række priser. Blandt andet har han modtaget syv Danish Music Awards – blandt andet i kategorierne ”Årets danske mandlige kunstner” og ”Årets danske popudgivelse”.

Lørdag aften modtager han sin ottende DMA – den måske største af dem alle. I år er Rasmus Seebach nemlig modtageren af den prestigefyldte ærespris.

Gennem de seneste tyve år er æresprisen gået til kunstnere som Shu-bi-dua, Sanne Salomonsen, Peter Belli og Lis Sørensen.

https://imgix.billedbladet.dk/sh-888696_1.jpg
Rasmus og Nicolai Seebach i 1999.
Foto: Claus Poulsen

Rasmus Seebach: Det er en kæmpe ære

- Det er en kæmpe ære. Det overgår mine drømme og føles fuldstændigt vanvittigt. Det er jo noget, som mine store idoler har fået, så det er lidt vildt at være en del af den klub, siger Rasmus Seebach til TV 2.

Årets Danish Music Awards optages lørdag aften og kan ses på TV 2 søndag aften. Allerede fra morgenstunden er det tilgængeligt på TV 2 Play.

https://imgix.billedbladet.dk/ao-707770_1.jpg
Rasmus Seebach (t.h.) i 1993 med sin bror Nicolai, mor Karen, far Tommy og søster Marie.
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: