16. maj. 2021
Af John Lautrup

Anders og Marina Blichfeldt: Sådan reagerede han på hendes sygdom

Anders og Marina Blichfeldt
Marina og Anders Blichfeldt
Foto: Lars H. Laursen
Anders Blichfeldt får kæmpe ros af sin kone, Marina, for hans måde at håndtere deres livs største krise.

Anders Blichfeldt bestod prøven med kryds og slange - en stor "Big Fat Snake" har man lyst til at sige. Vi taler om den helt store krise i hans 33 år lange ægteskab med Marina Blichfeldt.

Hun fik i 2006 en blodprop i hjernen og gav familien et kæmpe chok.

– Allerede inden var jeg 100 procent sikker på, at Anders i en hvilken som helst situation altid ville stå bag mig. Efter jeg blev syg, vidste jeg det 110 procent. Anders stoppede jo omgående alle sine koncerter og sørgede i de kommende mange måneder for, at jeg kunne komme godt videre. Det var en meget fin oplevelse midt i en skrækkelig tid. Anders bestod prøven med et meget stort 12-tal, siger Marina.

Hun kom sig forholdsvis hurtigt over de fysiske lammelser, men var flere år om at komme mentalt ovenpå igen og måtte opgive sit advokatjob.

– Jeg har aldrig været i tvivl om, hvor mine prioriteter var henne. Familien kommer før musikken. Da Marina blev syg, tænkte jeg egentlig ikke over, hvad jeg skulle gøre. Jeg handlede bare. Men efterfølgende er jeg selvfølgelig glad for, at jeg gjorde, som jeg gjorde. Min første tanke var selvfølgelig, at vi skulle have Marina op at stå igen, fortæller Anders, som naturligvis helst ville have været oplevelsen foruden, men omvendt ikke er i tvivl om, at den har gjort noget godt for ham og Marina.

– Vi har fået øjnene op for, hvad der virkelig er vigtigt her i livet. Vi er blevet mere selektive med, hvordan og med hvem vi bruger vores tid. Og så bilder jeg mig da ind, at det har gjort vores forhold endnu stærkere, siger han.

Læs stort dobbeltinterview med Anders og Marina Blichfeldt i BILLED-BLADET, som kom på gaden tirsdag den 11. maj.

Læs mere om: