Mandag, 19. november 2012 - af af Casper Nielsen

Ann-Mette Elten skifter musikalsk spor

Ann-Mette Elten
Ann-Mette Elten
Foto: AOP
”Hjem til Århus', sangerinden kaster sig nu over klassisk musik med Prags Symfoniorkester.

Ann-Mette Elten gjorde sangen "Hjem til Århus" til en dansktop klassikker, sammen med bandet "På slaget 12".

Nu kaster hun sig - sammen med selveste Prags Symfoniorkester - over klassisk musik, og meget tyder på, at hun også rammer tonerne "på slaget" i det samarbejde.

På mandag udkommer albummet, 'Adagio - 12 Klassiske Sange', hvor Elten med hjælp fra Prags Symfoniorkester under ledelse af arrangøren Wolfgang Käfer giver den i opera-mode.

Hun fortolker klassiske stykker af bl.a. Puccini, Schubert, Dvorak, Jacques Offenbach og Andrew Lloyd Webber.

Ekstra Bladet.dk har lyttet til albummet, og skriver at hun "synger den rent hjem".

- Jeg trives godt, hvor jeg er med "På Slaget 12". Men samtidig har klassisk musik også betydet meget for mig. Jeg kommer ikke fra et hjem med klaver, men jeg kom virkelig omkring den klassiske verden, da jeg startede på den musik-sproglige linje på gymnasiet, forklarer Ann-Mette Elten sin lyst til at skifte musikalsk spor til avisen.

- Jeg var 'kanin' på musikkonservatoriet, hvilket betød, jeg fik gratis undervisning mod at stille mig til rådighed, når en musikpædagog skulle undervise en elev.
På den måde kom jeg tæt på nogle af de absolut bedste musikpædagoger i Danmark, og noget af det har naturligvis hængt ved, selvom det klassiske gled i baggrunden, da vi startede På Slaget 12.

Elten synger tilmed på flere sprog.

- Der har været noget at slås med. Jeg synger på tysk, engelsk, fransk, italiensk og såmænd også latin. Det har været et projekt, som jeg har lagt på mig selv.

- Men jeg er ikke færdig med at være pop-sanger. Det kan jeg allerede nu se på vores koncert-kalender for næste år, siger sangerinden.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden