Lørdag, 16. august 2014 - af af Niels Burgos

Anne Dorte Michelsen: Festen er ikke slut

Det er 30 år siden, Anne Dorte Michelsen slog igennem. Nu er hun igen aktuel i TV 2's "Toppen af poppen"
Det er 30 år siden, Anne Dorte Michelsen slog igennem. Nu er hun igen aktuel i TV 2's "Toppen af poppen"
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
56-årige Anne Dorte Michelsen har det fint med at være trådt ind i "de voksnes rækker"

Igennem 30 år har hendes sange hørt til danskernes foretrukne lydspor, og fra i morgen kan 56-årige Anne Dorte Michelsen igen opleves, når TV 2 har premiere på en ny omgang "Toppen af poppen". Men selv om hun hører til veteranerne på den danske musikscene, er alder ikke noget, der trykker Anne Dorte. Tvært imod. Hun har det fint med at være i "de voksnes rækker", som hun kalder det - og som i øvrigt også er titlen på Anne Dortes kommende album.

- I min generation har der været en udbredt modvilje mod at blive voksen og tage voksenskabet på sig, fortæller hun til Berlingske. - Det er blevet opfattet som noget negativt.Som om, at så var festen slut. Det er en svær vej at gå, ikke at ville være voksen. En umulig vej. Men skylder vi ikke både børnene, de jævnaldrende og os selv at blive ordentligt voksne? spørger hun.

- Festen er ikke slut. For mig er det at høre til i de voksnes rækker at tage ansvar for de valg, jeg har truffet, og for de talenter og muligheder jeg har været så heldig at få. I stedet for hele tiden at være på vej videre. I stedet for at være utilfreds. Finde mig en ung mand eller skære rynkerne væk. Og i øvrigt fornægte døden. Man kan sagtens være levende alligevel. Gøre nye ting. Holde sig i form og gå på bar, siger Anne Dorte til Berlingske.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden