28. dec. 2013
Af af IN, Aller Media

Anne Dorte Michelsen: Kvinden er hjemmets projektleder

Anne Dorte Michelsen
Anne Dorte Michelsen
Foto: AOP
Sangerinden Anne Dorte Michelsen mener, at det ville have hjulpet hendes privatliv, hvis hun havde delt barslen med sine partnere.

En barselsorlov er ikke kun for kvinder. Så kort og kontant er den 55-årige sangerinde Anne Dorte Michelsens holdning.

Hun er selv mor til tre børn og har i sit eget liv erfaret værdien af, at mand og kvinde deles om opgaverne omkring børnene.

- Jeg synes, det er en skandale, at barselsfonden ikke er blevet til noget! Vi kommer ikke videre på den her måde. Og det der med, at kvinder er mere naturlige mødre, det giver jeg ikke fem flade ører for siger hun til magasinet Liv.

Mændene skal igennem barselsproces

Sangerinden mener højst, at det kan forsvares, at en nyfødt udelukkende har brug for sin mor de første fem måneder af barnets liv, hvor kvinden ammer.

Samtidig mener Anne Dorte Michelsen, at den måde vi fordeler husarbejdet, og indretter vores samfund på bør revurderes.

- Den gennemgribende personlighedsforandring, der sker for kvinder, når de får et barn, den er stadig ikke sket for mænd, siger hun i interviewet.

Kvinden er projektleder i hjemmet

Hun mener, at nybagte fædre ville have godt af at gennemgå den samme proces som deres kvinder, når de får et lille barn.

Anne Dorte Michelsen fornemmer nemlig ikke, at vores hjem er en god arbejdsplads, og det gør mange kvinder frustrerede.

- Kvinden er i de fleste familier hjemmets projektleder, og hun har et overordnet ansvar for 1000 ting, samtidig med at hun passer sit arbejde, siger sangerinden til magasinet Liv.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: