Mandag, 9. juli 2012 - af af Britta Bjerre, SØNDAG

Anne Dorte Michelsene: Jeg hader at vinde

Anne Dorte Michelsen
Anne Dorte Michelsen
Foto: AOP
Den succesfulde kunstner Anne Dorte Michelsen kan ikke lide at være en stjerne og bryder sig slet ikke om konkurrencer.

I 80'erne fik hun en bragende succes og producerede hit på hit med bandet "Tøsedrengene". Men for den nu 50-årige Anne Dorte Michelsen var det en meget dobbeltsidet oplevelse at blive superstjerne fra den ene dag til den anden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har et underligt ambivalent forhold til at være en kendt person. Og jeg har altid dukket mig lidt, når der kom stormende succes. Det er dumt, kan jeg godt se, men det ligger dybt i mig. Jeg kan lide, der er ro omkring det, jeg laver. Jeg har selvfølgelig ikke noget imod at sælge 100.000 plader. Men jeg var aldrig rigtig bekvem med min rolle som "superstar", som det var engang, siger Anne Dorte Michelsen og til ugebladet Søndag.

Albummet, hun udsendte i 2011, "Hvis du vidste", var hendes 12. soloalbum. Det solgte næsten til en guldplade. Det er sket stille og roligt og uden det brag, det altid gav i offentligheden før i tiden, når der kom en ny plade.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Da vi i sin tid slog igennem, var vi de nye. I dag er det nogle andre, der er det. Men det betyder heldigvis ikke, at man ikke lever, og at man ikke har et publikum. Det foregår bare ikke på samme opskruede måde som dengang. Og helt ærligt, det synes jeg faktisk er rart, siger Anne Dorte Michelsen og forklarer, at hun mangler vinderdrivet:

Kan ikke lide at konkurrere

- Jeg har intet konkurrence-gen overhovedet. Jeg kan ikke lide at vinde, for så synes jeg, det er synd for de andre. Jeg kan heller ikke lide at tabe, for så er det synd for mig. Det er en rigtig loose-loose-situation, men jeg kan ikke gøre for det. Jeg kan bare ikke lide konkurrencer. Jeg bider negle, når jeg ser min niårige søn spille fodboldkamp. Det er ikke alt for imponerende, siger Anne Dorte Michelsen.

Her i 2012 er den erfarne sanger og musiker Anne Dorte Michelsen blev optaget i Kraks Blå Bog. Fortjent til at stå i den bog, havde hun det selv lidt underligt med i starten, siger hun.

- Men så hørte jeg bogens redaktør fortælle i radioen, at når man kommer i den Blå Bog, er det en anerkendelse af den betydning, man har haft inden for sit fag, og det blev jeg glad for, det at man har lavet noget, som har haft en betydning inden for det felt, hvor man nu har sine evner. Det har altså ikke noget at gøre med, at: "Åh, Anne Dorte Michelsen er så kendt, så kendt!" Det er slet ikke det, det handler om. Og den skelnen kan jeg godt lide.

- For jeg er faktisk stolt over, at der er nogen, der mener: "Hør her, det, du har lavet, har haft betydning for en række mennesker. Godt gået, du!" Den slags ros tager man gerne imod. Især i min alder! (Ha, ha)

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden