Mandag, 3. januar 2011 - af af Jan Bergman

Bamses død rammer diabetesbørn hårdt

Flemming Bamse Jørgensen
Flemming Bamse Jørgensen
Foto: Birger Vogelius
Flemming Bamse Jørgensen havde et særligt forhold til børnene fra den lokale diabetesforening i Århus.

Da Flemming Bamse Jørgensen i 2009 sagde ja til at medvirke i TV 2´s AllStars, var han ikke i tvivl om, hvem der skulle begunstiges, hvis koret vandt de 250.000 kr., der var på højkant.

Og det var heller ikke nogen tilfældighed, at det blev den lokale diabetesforening i Århus, der efter sejren modtog den store check.

Bamse og hans kones liv blev nemlig vendt på hovedet, da sønnen Theis som seksårig fik konstateret diabetes og insulinindsprøjtninger, kostregulering og hyppige lægebesøg med ét blev en del af hverdagen.

Bamse ønskede brændende at give andre diabetesbørn gode oplevelser ved at donere de mange penge til den lokale diabetesforening i Århus. Og i sommer drog 81 børn og 12 voksne af sted i bus på en oplevelsesrig tur til Italien, skriver udeoghjemme.dk.

Den folkekære sangers død har gjort et stort indtryk på de mange børn, som har svært ved at fatte, at han ikke er her mere.

- Mange af vore medlemmer ringede og græd i telefonen. De kunne slet ikke forstå, at det var rigtigt, fortæller formanden for den århusianske diabetesforening, Dorthe Lund Pedersen til udeoghjemme.dk

- Min datter, der også har diabetes, var helt ude af den. Hun var sammen med nogle andre diabetesbørn med til optagelserne af Allstars, hvor Bamse altid tog sig tid til at tale med dem både før og efter optagelserne, siger Dorthe, imens Sara og hendes veninde, Camilla på 16, tænder et par fyrfadslys for at mindes den populære sanger.

- Han var en ener og vil altid være vores store helt. Et menneske, der havde hjertet på rette sted. Vi skylder ham uendeligt meget, siger Sara.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden