BILLEDER: Keld og Hilda blev æres-julemænd

Temperaturen var oppe over de 30 grader, da Keld og Hilda Heick – iført nissetøj – gik på Bakkens Friluftsscene for at få hædersprisen som Årets Æresjulemænd.

– Så, Keld, nu kan du altså godt hente guitaren! Og så skal du ikke tro, at du bestemmer det hele, bare fordi du nu har fået scepter, lød det drillende fra Hilda Heick, efter at hun og Keld var blevet kaldt op på Bakkens Friluftsscene for at modtage kåringen som Årets Æresjulemænd. Med prisen fulgte et indrammet diplom og fornøjelsen af for en stund at bære hermelinskåbe og for Keld også et scepter som en anden konge.

Dansk Julemandslaug og foreningen Familier for Kræftramte Børn havde valgt, hvem der i år skulle have den hæderfulde pris. En pris, der tidligere er tilfaldet blandt andre tv-værten Jens Blauenfeldt, skuespilleren Pernille Schrøder og cykelrytteren Jesper Skibby.

– Man skal huske på, at bag alt det pjat og pjank med ”Jul i juli” ligger der noget alvorligt – nemlig arbejdet med at hjælpe kræftramte børn og deres familier. Og at det lige er os blandt mange musikere, der kåres, er tilfældigt. Folk som eksempelvis Dario Campeotto og Kirsten Siggaard har også optrådt gratis til fordel for den velgørende sag, lød det beskedent fra Keld Heick.

 

Smittende juleglæde

Efter kåringen optrådte Keld og Hilda Heick med et par julenumre, og inden længe var julestemningen omkring Friluftsscenen så intens, at fx selv de japanske og canadiske julemænd gladelig sang med på danske juleklassikere som ”Rudolph med den røde tud” og ”Højt fra træets grønne top”.

Som en del af Julemændenes Verdenskongres var der onsdag konkurrence i femkamp. Her deltog de nyslåede Æresjulemænd – og endda på så flot vis, at Keld Heick satte verdensrekord i tiden 17,7 sekunder.Den imponerende tid er imidlertid ikke et resultat af hård træning fra Kelds side – han og Hilda har nemlig for første gang i mange år tilladt sig at holde en lang sommerferie.

– Vi har været en tur ved Gardasøen og har virkelig nydt det, fortalte Hilda, som denne sommer er blevet ”mor” til en lille puddelhvalp ved navn Bertil.

Resten af sommeren går for Heick’ernes vedkommende med at optræde rundt om i landet. Dog skal der også være tid til at hygge med børnebørnene, Eliot, 10, og Storm, 5. De to drenge var ved at gå bagover, da de hørte, at deres mormor og morfar skulle kåres som Årets Æresjulemænd.

– De troede først ikke rigtig på det, for kunne det nu også passe? Og de kunne ikke helt forstå alt det med nisser og julemænd – her midt om sommeren. Men når vi nu viser dem billeder fra dagen, tror de nok lidt mere på den.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden