26. apr. 2020
Af Stine Ramlyng

Birthe Kjær: Derfor fik jeg aldrig børn

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/birthetop.jpg
Foto: Dan Mariegaard
Det er blevet til masser af hits for Birthe Kjær, der har forkælet danskernes ører med sine dansktop-sange i 60 år. Børn blev det dog aldrig til.

Når 71-årige Birthe Kjær har fri, er hun sammen med sine venner og ”ungerne”, som hun kalder sin søsters børn, som hun nærmest betragter som sine egne. Hun fik aldrig sine egne børn, men det var nu ikke et bevidst valg.

- Jeg regnede med, at det ville ske på et tidspunkt. Også at jeg ville få børn. Jeg var stadig ung, så jeg tænkte: ”Når jeg bliver 30, skal jeg nok begynde at tænke på det.” Da jeg så blev 30, tænkte jeg: ”Man kan jo også få børn som 35-årig. Eller 38 …”. Jeg skubbede det hele tiden foran mig, for så vigtigt var det åbenbart ikke for mig.

Havde ikke det store børnebehov

Hun kunne tydeligt se forskellen på sine veninder og sig selv: De samlede på udstyr og vidste, fra de var helt unge, at de ville have familie og børn – det kunne Birthe Kjær slet ikke gå op i.

- Der skete alt for meget spændende, og jeg havde ikke det store børnebehov. Og så skete det jo bare ikke. Der var ikke nogen af de forhold, jeg havde, der førte til ægteskab, hvor børnene nok var kommet af sig selv. Var det sket, ville det være dejligt, men det er ikke noget stort traume for mig, fortæller Birthe Kjær åbenhjertigt i et interview til BILLED-BLADET nr. 16.

Læs mere om: