Lørdag, 16. maj 2015 — af Luise Marie Bekker

Birthe Kjær giver rejser i arveforskud

Birthe Kjær
Birthe Kjær
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dansktop-sangeren er droslet ned på arbejdsfronten, og i stedet bruger hun tiden på at rejse med sin søsters børn. Så slipper de for at betale arveafgift, siger Birthe Kjær.

Efter at Birthe Kjær er begyndt at turnere med sit nimands-band, er der kommet færre spillejobs i kalenderen.

Både fordi det i kraft af de mange personer er blevet dyrere, men også fordi at der ikke er plads til bandet på alle scener.

Og det passer sangerinden glimrende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har kørt de danske landeveje tynde, siden jeg var 12 år, og der er altså langt fra mit hjem og til Sønderjylland eller Aalborg. Det er ikke så meget det at stå og synge på en scene, der er hårdt - men de lange køreture tapper. Så jeg er så småt begyndt at drosle ned, siger hun til BILLED-BLADET.

Rejser med familien

Den ekstra tid på hænderne bruger hun sammen med familien. Hendes søster har tre børn og en håndfuld børnebørn, og Birthe har tidligere fortalt, at hun nogle gange glemmer, at de ikke er hendes egne.

- Jeg har lige haft min søsters unger og svigerbørn med i Thailand og Florida, hvor vi også var i Disneyland Park. Det er som et forskud på arven, så de ikke skal betale afgifter - den eneste hage ved det er, at de skal have mig med, griner Birthe varmt.

For selvfølgelig nyder de hendes selskab.

Smuttur til Rom

Det er ikke kun familien, der får glæde af sangerens ekstra fritid på hånden.

- Jeg talte med en veninde en dag, og vi blev enige om, at det kunne være lækkert med en frokost i Rom - og et par timer senere sad vi altså i Rom og spiste frokost! Det er dejligt, at jeg har tiden til at være spontan her på mine gamle dage.

Birthe kjær fylder 67 i år og kunne altså få folkepension. Men bare fordi hun er droslet ned, betyder det ikke, at hun overvejer at stoppe helt.

Over sommeren har hun som sædvanligt planlagte koncerter på festivaller rundt om i landet, og senere i år udkommer hun med en ny plade.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden