15. apr. 2020
Af af Stine Ramlyng og Susse Wassmann

Birthe Kjær: Mit livs største sorg

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/birthe1.jpg
Foto: Carsten Seidel
Dansktop-dronningen Birthe Kjær har som alle andre mistet nogen, der stod hende meget nær. Det fortæller hun mere om i denne uges BILLED-BLADET.

Birthe Kjær kom til verden i en lejlighed i Ny Munkegade. Faren var svejser ved Statsbanerne, moren hjemmegående, indtil Birthe kom i børnehave, og hun fik job som garderobedame først på Banegården, siden på Aarhus Teater.

Da Birthe var ni år havde forældrene sparet penge nok sammen til udbetalingen på et hus, så familien, som også omfattede Birthes storesøster, flyttede til en bungalow på Blåmejsevej i det aarhusianske pipkvarter.

– Det var et godt og trygt hjem, og jeg havde et meget nært forhold til mine forældre, fortæller Birthe Kjær i et stort interview i denne uges BILLED-BLADET.

Mistede begge forældre

Men i starten af 30'erne skete det ubærlige.

– Jeg var 32, da min far døde af lungekræft, og 36, da min mor døde af spiserørskræft. Det var dengang, jeg var allermest ulykkelig i mit liv. Det eneste, jeg husker fra 1980’erne, er mine forældres død og Melodi Grand Prix. Den sorg, det er at miste sine forældre, sit fundament …

- Det er den værste. Min søster og jeg kom tættere på hinanden efter deres død, og i dag har jeg mit eget værelse hos hende i Skanderborg, hvor jeg altid bor, når jeg er på job i Jylland. På den måde har jeg også fået et meget tæt forhold til børnene, for jeg er jo kommet der næsten hver uge, fortæller dansktoppens dronning ærligt.

Læs det store og meget ærlige interview med Birthe Kjær i denne uges BILLED-BLADET.

Mette Frederiksen
Foto: Aller Media

Læs mere om: