Torsdag, 16. maj 2013 — af John Lautrup

Brødrene Olsen har tjent kassen

Noller og Jørgen Olsen
Noller og Jørgen Olsen
Foto: TV 2
Noller og Jørgen Olsen kan smile stort hele vejen til banken. Deres grand prix-sejr i 2000 har gjort dem økonomisk uafhængige.

- Vi behøver ikke løfte en finger resten af vore dage. Vi er dem efter ABBA, der har tjent flest penge på at vinde Melodi Grand Prix, siger Jørgen Olsen til Jyllands-Posten.

Han og lillebror, Noller, vandt i 2000 i suveræn stil det europæiske melodi grand prix i Stockholm med sangen "Fly on the wings of love". Kærlighedsvingerne har siden båret dem ind i en misundelsesværdig tilstand som stenrige musikere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det var som at få en raket bagi, siger Jørgen Olsen til Jyllands-Posten om sangens effekt på deres på det tidspunkt lidt stillestående karriere.

Brødrene var i 2000 henholdsvis 50 og 46 år. De havde været i branchen i årevis og periodevis med flot succes. Men ingenting i forhold til alt det, der fulgte den aften i Cirkusbygningen, da de vandt det danske melodi grand prix. Otte gange havde de prøvet at deltage, heraf tre gange med Jørgen Olsen som solist. De var slet ikke forberedt på sangens virkning.

- Før vi gik på i Cirkusbygningen, havde jeg det så dårligt, at jeg måtte ud at kaste op, for jeg vidste ikke, om de ville buhe os ud på grund af vores alder, men vi blev virkelig båret på vingerne af kærlighed af publikum, fortæller Jørgen Olsen.

I Stockholm viste det sig, at resten af Europa var mindst lige så vilde med de danske brødre, og medgangen er fortsat.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at vi stadig ville være så populære 13 år efter. Vi farer rundt og spiller i det meste af Europa, laver fjernsyn her og der og kommer lige fra USA, hvor vi har lavet en ny cd, siger Jørgen Olsen til Jyllands-Posten.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden