Caroline Henderson: Lidt deprimerende at fylde 50

Caroline Henderson.

Caroline Henderson.

Arkivfoto: Ole Bjørk
Sangerinden Caroline Henderson var ikke nede i kulkælderen over at fylde 50, men det var lidt deprimerende for hende at finde ud af, at livet har en udløbsdato.

Sangerinde Caroline Henderson har rundet de 50 år, men hvad har det betydet for den smukke sangerinde, der siden hun trådte ud af popgruppen Ray Dee Ohh i 1991, har været solist.

Var du nede i kulkælderen over at fylde 50?

– Nej, men jeg syntes da, det var lidt deprimerende. Det var ligesom dér, det for alvor gik op for mig, at livet har en udløbsdato. Og det var ikke så fedt at fejre, syntes jeg. Så den store fest havde jeg slet ikke lyst til, siger Caroline Henderson til SØNDAG og fortsætter:

– Det var også en slags dødsangst, tror jeg. Vi ved jo godt, at vi skal dø engang. Det tænker man bare ikke over, når man er 10, 20 eller 30 år, siger hun.

Tabet af ungdommen

Det er ikke nogen hemmelighed, at kroppen begynder at ændre sig, jo ældre man bliver, men det er ikke forfængeligheden, der betød, at de 50 ikke blev fejret hjemme hos Caroline Henderson.

– Det har absolut intet med forfængelighed at gøre. Forfængelighed er så ligegyldigt i den sammenhæng. Det er bare tit det prædikat, kvinder får, når vi taler om at blive ældre: Det er tabet af ungdommelig kvindelighed, vi begræder, siger Caroline Henderson og fortsætter:

– For mange kvinder er det i virkeligheden en befrielse at blive ældre, og det gælder også mig. Det er svært at være kvinde, for pokker. Det er også vidunderligt. Og jeg vil gerne være kvinde i næste liv også. Men det er stadig os, der skal føde børnene og kombinere det med en karriere, eller hvad vi nu har lyst til, siger hun.

For Caroline Henderson har alderen betydet, at hun har lagt ”den lille pige” på hylden, og det har hjulpet hende, forklarer hun. 

En befrielse

– Med andre ord: Det kan have sine udfordringer at være kvinde. Og her er det, alderen kommer som en befrielse. For når du bliver ældre og får mere pondus og hviler mere i dig selv, kommer du ikke længere ind i et rum som "hende den lille pige", fordi du ikke selv længere opfatter dig som den lille pige. På den måde kan det være sådan en befrielse at træde i karakter som kvinde, siger Caroline Henderson.

Og det har det været for dig?

– Ja, for søren da, helt klart! Og det siger jeg mest, fordi især damebladene kan være slemme til at fremstille det, som om udseende og tab af ungdom er det, der optager kvinder. Det tror jeg slet ikke på. Vi er mere optagede af en generel menneskelig følelse af, at livet er skrøbeligt og heller ikke særligt langt, og hvor gik det hurtigt: Jeg blinkede bare, og pludselig var jeg 50, siger hun og tilføjer:

– Men det er sundt at få øjnene op for, at livet har en udløbsdato. Jeg kender mange, det har været et wake-up call for, hvor de pludselig stillede sig selv det spørgsmål: "Hvad laver jeg her? Jeg skal da være et helt andet sted!".

Er du, hvor du gerne vil være?

– Både ja og nej. Altså, jeg dealer jo netop også med de spørgsmål. Men stilstand er så ikke lige mit problem. Jeg bliver ikke hængende i noget. Jeg er god til at flytte mig. God til at bryde op. God til stadig at være nysgerrig og finde nye ting, siger hun.

LÆS OGSÅ: Hanne Boel har brugt mange kræfter på at lade være med at tænke på, at vi alle skal dø

LÆS OGSÅ: Anne Linnet føler sig ikke gammel: Men alderen giver mig en ballast

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden