18. jan. 2014
Af af Casper Nielsen

Cutfather lagde livet om, da hans far døde

Mich Hedin Hansen, også kendt som Cutfather.
Mich Hedin Hansen, også kendt som Cutfather.
Foto: Krestine Havemann
Den tidligere "X Factor"-dommer er i dag 30 kilo lettere og cykler gerne tyve kilometer for at komme på job.

Den tidligere "X Factor"-dommer Cutfather – med det borgerlige navn Mich Hansen – måtte tage sit eget liv op til revision, da han for nogle år siden var ved at brænde ud efter at have mistet sin far. I et stort interview med Berlingske fortæller Cutfather, der er sangskriver og producer, hvordan han for nogle år siden følte, at han var ved at miste meget af den energi, han ellers er så kendt for.

Udbrændtheden lurede, og kroppen var fysisk var ved at stå af. Vægten sneg sig stille og roligt op over 100 kilo hjulpet godt på vej af sene timer og lange dage, der tog fokus fra kosten.

- Da jeg først begyndte at stå op om morgenen og føle mig svimmel og have ondt, tænkte jeg, at det skulle være løgn. Jeg havde ramt de 40 år, havde mistet min far nogle år tidligere og havde det fysisk dårligt, siger han til Berlingske.

Jeg er ikke fanatisk

I dag er Cutfather 30 kilo lettere og cykler gerne de 20 kilometer på arbejde.

-Det med at miste sin far og fysisk have det så dårligt at jeg ikke kunne komme op om morgenen, samt at jeg så mig selv på tv i "X Factor" i 2011 – dét satte en stopper for det. Jeg er stadig ikke skind og ben, for jeg er ikke fanatisk. Jeg har aldrig været flov over mit udseende. Jeg har altid været den tykke, glade dreng med det store grin, fortæller Cutfather til avisen.

Hans fars død i 2003 efterlod et tomrum, og tankerne begyndte at rumstere. Cutfather begyndte at se sin egen rolle som far klarere, og hans læges advarsler satte sig i ham. Han havde anlæg for sukkersyge:

- Min far havde ædt og drukket alt det, han kunne hele sit liv, så det var imponerende, at han blev 86. Men da han faldt fra, var det en øjenåbner for mig. Jeg tror, det hænger sammen med det at miste og at sørge. Man gennemlever sin opvækst og mærker savnet over, at man ikke bare kan ringe og spørge om råd. Der finder man ud af, hvor meget det betyder at have sin familie og sit bagland.

Græd for åben skærm

Det skinnede tydeligt igennem på et tidspunkt i "X Factor", hvor Cutfather græd for åben skærm, fordi en deltager mindede ham om hans far.

- Jeg tror, det var kærligheden. Det, at man mister noget, man har kært. Det, at man ikke skal tage tingene for givet, for det gør man jo lidt med sin mor og far. Vi har altid haft et godt og et tæt forhold, og jeg tror, det på det tidspunkt gik op for mig, hvor meget, min identitet hænger sammen med de relationer, jeg har.

- Jeg har meget svært ved at se mig selv som voksen. Jeg drikker ikke engang kaffe, siger Cutfather, der på syttende år er gift med sin kone Lone Gyllum, og har børnene Maxemil, 10, og Moley, 12.

Læs mere om: