26. sep. 2013
Af Hanne Rask

Dansk Melodi Grand Prix-by på plads

Emmelie de Forest
Emmelie de Forest
Foto: Mikael Rieck
Det Danske Melodi Grand Prix og MGP 2014 skal løbe af stablen i Odense.

Det internationale melodi grandprix 2014, Eurovisionen, skal som bekendt afholdes i København, men når vinderne af Dansk Melodi Grand Prix og MGP skal findes, bliver det Odense og fynboerne, der næste år kommer til fadet!

Den fynske hovedstad er nemlig udvalgt som Grand Prix By 2014, og der er lagt op til masser af musikalske arrangementer og festlige indslag i byen op til de to shows, der finder sted i Arena Fyn henholdsvis lørdag den 8. marts og lørdag den 15. marts.

Lørdag den 8. marts skal det afgørese, hvem der skal forsvare de danske farver på hjemmebane ved det store Eurovision-show i maj, og lørdag den 15. marts er det masser af seje piger og drenges tur til at fyre den af ved et brag af en MGP-fest.

I eventyrets by er borgmester i Odense Anker Boye begejstret for valget af Odense til begge arrangementer, og han lover at invitere til eventyrlige begivenheder, der uden tvivl vil begejstre både børn og voksne og vække genlyd i hele landet.

Det er 20 år siden, at Dansk Melodi Grand Prix sidst blev afholdt i Odense. Det var i 1993, hvor Tommy Seebach løb af med sejren i Odense Kongrescenter med sangen ’Under stjernerne på himlen’.

Læs mere om: