Torsdag, 7. juni 2012 - af af Juliane Olsen/Newsdesk

Danske kvinder: Jennifer Lopez er smukkest

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Foto: AOP
Knap halvdelen af de danske kvinder vil helst ligne Jennifer Lopez, viser en ny undersøgelse, som Peytz Analyse har lavet for FEMINA

Kun 6,5 pct. har Victoria Beckham som forbillede.

Når danske kvinder får valget mellem Jennifer Lopez, Marilyn Monroe, Madonna og Victoria Beckham finder 48,8 pct. kurvede Jennifer Lopez mest attraktiv. 34,7 pct. foretrækker Marilyn Monroe, mens kun 10. pct. foretrækker Madonna. Sidstepladsen indtages af Victoria Beckham med 6,5 pct.

Det er kvindeugebladet FEMINA, der i forbindelse med en større kropsundersøgelse, har spurgt 1.037 danske kvinder, hvilket kropsideal de finder smukkest.

Danske kvinders selvtillid er i bund

Undersøgelsen viser også, at danske kvinder er udfordret af et fremherskende snævert kropsideal, hvor forskelligheden i den naturlige nøgne krop er blevet et tabu. 17,6 pct. af de adspurgte kvinder tænker tit, at de gerne vil bytte krop med andre kvinder, mens 58,4 pct. ønsker det af og til. Kun 23,9 pct. tænker det aldrig og er tilfredse med det, de har.

- Undersøgelsen viser, at kroppen er et udfordrende dilemma for danske kvinder. Kun meget få kvinder er tilfredse med deres krop, og en fjerdedel hader den decideret. Det er yderst bekymrende, og som kvindeugeblad har vi i høj grad et ansvar for at udfordre det gængse kvindeideal. Det handler ikke om, at vi som kvinder ikke må gå op i vores udseende, men om, at vi gerne må være naturligt forskellige. Det er især problematisk, at mange unge har så anstrengt et forhold til deres egen krop, at det bliver adfærdshæmmende, siger FEMINAs chefredaktør Camilla Kjems i en pressemeddelelse.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden