24. jan. 2018
Af Juliane Olsen

To danske sangskrivere dyster i det britiske Melodi Grand Prix

Jeanette Bonde
Jeanette Bonde
Når det britiske Melodi Grand Prix til februar bliver sendt på BBC, vil det være med bidrag fra to danske sangskrivere.

Chancerne for, at Danmark bliver repræsenteret ved Eurovision Song Contest i Portugal til maj er netop blevet øget.

To af de i alt seks sange ved det britiske Melodi Grand Prix ”Eurovision: You Decide 2018”, der bliver sendt 7. februar, har nemlig danske sangskrivere bag sig ifølge dr.dk.

Sangen ”Crazy”, der fremføres af RAYA, står den danske musiker Emil Rosendal Lei bag.

Tidligere MGP-finalist glæder sig

Samme gælder for sangen ”Astronaut” med Liam Tamne. Den er nemlig skrevet af danskerne Jeanette Bonde, der er tidligere Melodi Grand Prix-deltager, og Jacob Pedersen.

- Det er helt fantastisk at have en sang med ovre ved naboen. Jeg glæder mig rigtig meget til det, siger Jeanette Bonde.

Sangerinden understreger desuden, at hun er stolt over, at Danmark kan bidrage med en sang, der gør sig i den britiske konkurrence.

Sangerinden gik i sangskriver-skole

I mandags blev de 10 solister i vores egen Melodi Grand Prix præsenteret, og her er Jeanette Bonde faktisk også sangskriver.

Det er på nummeret ”Signals” fremført af KARUI, at Jeanette Bonde får lov at vise, hvad hun har lært, efter hun deltog i Melodi Grand Prix’et sidste år.

Her har hun nemlig startet et samarbejde med pladeselskabet Artpeople Music, hvor hun har været med til en sangskriversession med sigte på det britiske Melodi Grand Prix.

Læs mere om: