12. apr. 2011
Af af Ken Richter

Dansktop-parret Lis og Per kæmper sig tilbage

Lis og Per glæder sig til igen at komme på landevejen, men der skal også være tid til en gåtur hånd i hånd.
Lis og Per glæder sig til igen at komme på landevejen, men der skal også være tid til en gåtur hånd i hånd.
Foto: Lars Aarø
Det har været en økonomisk nedtur for Dansktop-parret Lis & Per, at Per brækkede hoften for tre måneder siden.

70-årige Per Kauczki har svedt, pustet og bidt smerter i sig i en grad, som de færreste kan forestille sig.

- Jeg har presset mig selv, for jeg ville i gang igen så hurtigt som muligt, fortæller Per. Han brækkede sin højre hofte nytårsdag, da han faldt på den spejlglatte vej uden for hjemmet i Værum, hvor Randers Kommune ikke havde sørget for en effektiv saltning. Det er nu resulteret i et juridisk slagsmål om, hvem der har ansvaret, og den kamp vil Lis og Per også vinde.

- Når den ene af os er syg, er vi begge uden arbejde. Det er klart, at vi kan mærke, at vi har aflyst 35 job, mens jeg har været sat ud af spillet, forklarer Per Kauczki. Han er nu kommet så vidt med sin intense genoptræning, at han kan klare sig med én krykke, og skal han gå uden, skal det helst være med Lis i hånden.

- Det er hårdt, for jeg skal hele tiden passe på, at jeg ikke falder. Lige nu humper jeg lidt, og jeg er ikke vild med, hvis jeg kommer til at halte. Den første måned var næsten som at være i fængsel. Jeg kunne absolut intet, og så var det godt, jeg havde Lis som min personlige sygeplejerske. Hun hjalp mig med alt. Jeg må indrømme, jeg kommer til at savne al den servicering. Hun har også været min privatchauffør, men heldigivs er jeg nået dertil, at jeg selv kan klare det meste igen.

Læs mere om: