Dario Campeotto donerer kært klenodie til museum

Foto: Lars Lindskov
Den folkekære sanger bliver nu også repræsenteret på stort museum.

Dario Campeotto er kommet på Rockmuseum.

Sangeren er ganske vist mere forbundet med pop- og dansktop musik, men da museet Ragnarock i Roskilde bad ham donere et personligt klenodie, var han frisk.

Ragnarock, hedder nemlig også ”Museet for pop, rock og ungdomskultur”.

Men i sin godt et år lange levetid har man haft overvægt af det mere ”rockede” på museet i Roskilde. Det har Dario Campeotto nu gjort noget ved.  ”Angelique”-sangeren har doneret en speciel sølvplade, som han modtog i 1989 i anledning af sin 50-års fødselsdag.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Dario er fra musikkens lyse side

Dario Campeottto var indbudt til museet sammen med Klaus Strand-Holm fra dansktopgruppen Klaus og Servants. Sammen skulle de give de mørke og mere rockede omgivelser et modspil af ”den lyse del af musikken”, der også har præget ungdomskulturen i tiden efter 2. verdenskrig.

-  Ragnarock skal dække hele ungdoms- og musikkulturen i al dens mangfoldighed. Mødet med Dario og Klaus – og fortællingen om deres musikalske gennemslagskraft - understreger den ”lyse” musiks store samfundsbetydning, siger museumsdirektør Frank Birkebæk.

 

Klaus Strand-Holm donerede et originalt eksemplar af Klaus og Servants’ bedst sælgende album ”Do you remember…” fra 1974.

Han gav dem også en trøje i den typiske 70’erstil, som han blev fotograferet i til netop dette album.

Rockmuseet i Roskilde åbnede i april 2016.

 

LÆS MERE: Dario Campeotto udgiver ny sang

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden