6. aug. 2015
Af af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen

Dodo Gad om ferien: Vi skal ikke ha’ for mange must do’s

Dodo Gad
Dodo Gad går op i, at hendes familie har det godt, og de behøver ikke nødvendigvis at rejse til udlandet, for at have det godt sammen.
Foto: Tom Lindboe
Sangerinden Dodo Gad nyder ferien med familien, men har også fundet ud af hvordan den bliver mest optimal. Det fortæller hun om til SØNDAG.

Hvordan forkæler Dodo sig selv, og husker hun også at være omsorgsfuld over for sig selv?

– Hva’ for en omsorg? Egenomsorg? Er det sådan noget med spa-ophold og tid til massage? Den slags kan jeg slet ikke finde ud af. Jeg tror egentlig heller ikke, at jeg har behovet. Jeg er derimod rigtig god til at give omsorg til andre. Og jo, jeg kan godt mærke, at jeg er midt i livet, der hvor mine børn, der nu godt nok er flyttet hjemmefra, stadig har brug for mig, og hvor mine forældre er blevet ældre, og nu har mere brug for mig, end de havde før, siger hun til SØNDAG.

LÆS MERE: Pernille Højmark spiser lykkepiller – på søndag.dk fortæller hun hvorfor

Hooked på golf

- Det betyder meget for mig, at de mennesker, jeg er tættest på, har det godt. Har de det, har jeg det også godt. Men jo, jeg gør da noget for mig selv: Jeg spiller nemlig golf. Og det nyder jeg. Også selv om det egentlig var Rud, der overtalte mig, og jeg til at begynde med var lidt imod det og tænkte: Hvor sjovt kan det lige være at gå rundt der i flere timer og slå til en bold? Men det er sgu’ sjovt. Vildt sjovt faktisk. For der sker jo det, at første gang, man får et rent slag ind og bare sender den der lille bold i en smuk bue ud over greenen, så udløser det en lavine af endorfiner, og man tænker: Yes mand, jeg gjorde det. Og så er man hooked, jeg var i hvert fald, fortæller hun til SØNDAG.

LÆS MERE: Cæcilie Norby: Jeg har altid brug for at have en bagdør til friheden. Læs på søndag.dk hvorfor

Sjældent til udlandet

Snart skal Dodo Gad og Rud svinge golfkøllerne på Fanø, for uanset hvor travl sommeren bliver for musikerparret, så skal de da lige derover et smut, er de enige om.

– At tage til udlandet gør vi ret sjældent. Vi gjorde det engang – planlagde sådan en helt vild jorden-rundt-tur bl.a. med stop i USA, på Fiji og i Australien. Det var sammen med drengene. Og det var alt for ambitiøst. Vi ville nå det hele på den halve tid, tempoet var hæsblæsende. Vi kunne mærke det på drengenes reaktion, de trak sig simpelthen tilbage med deres gameboys og magtede ikke mere stimuli. Det blev for meget, og vi lærte af det. Når vi skal ud i dag, skal vi ikke have alt for mange must do’s, for så når vi simpelthen bare ikke at slappe af og være. At nå til det punkt, hvor tiden mister sin værdi, det må vel være essensen af ferie, fastslår Dodo Gad.

Læs mere om: