Dorthe Kollo valgte sit ufødte barn fra

Dorthe Kollo

Dorthe Kollo

Foto: Lars H. Laursen
Da barnestjernen Dorthe Kollo blev gravid som 17-årig, stod hun med et svært valg. Hun følte sig ikke klar til at blive mor og fik i hemmelighed en abort.

I 50 år har sangstjernen Dorthe Kollo dybt i sit hjerte båret på en hemmelighed.

Blot 17 år gammel blev hun gravid med sin kæreste, en 10 år ældre barejer fra Sydtyskland.

På tærsklen til en stor, international karriere valgte Dorthe at få en abort. Hun følte sig alt for ung, og ville ikke have barnet.

Hun var slet ikke klar til at blive mor.

Svær men nødvendig beslutning

Det var en svær, men - set ud fra et professionelt synspunkt -nødvendig beslutning, som hun aldrig før har fortalt offentligheden om.

Hun besluttede at holde det hemmeligt, og ikke engang Dorthes egen mor kendte til aborten.

Tre år efter blev Dorthe Kollo gravid med operasangeren Rene Kollo. Denne gang valgte hun at gennemføre graviditeten og blive mor.

Som en hyldest til sin nyfødte datter, Nathalie, skrev Dorthe hittet ”Velkommen til verden”.

Dorthe har aldrig fortrudt

Nu fortæller Dorthe Kollo for første gang om sit livs sværeste valg som 17-årig, sårbar teenager. Det sker i bogen ”Jeg er stadig her”.

I et eksklusivt interview med Ude og Hjemmes Carsten Holst i Dorthes hjem i Tyskland uddyber hun sin beslutning om at få en abort.

- Det var ikke let, men jeg har aldrig fortrudt. Som så mange andre unge kvinder på den tid, oplevede jeg efter aborten dyb desperation og ensomhed, fortæller Dorthe Kollo i interviewet.

- Jeg følte mig helt alene i verden. Men: ”The show must go on”, som man siger, og jeg satte min karriere over alt andet. Jeg har aldrig før fortalt om oplevelsen. Ikke fordi jeg skammer mig eller fortryder, men fordi anledningen ikke har været der.

Fremprovokerede abort på sygehus

Dorthe Kollo boede dengang i 1965 i Aarhus. Da var fri abort endnu ikke indført i Danmark. Det skete først i 1973.

I hemmelighed opsøgte hun en læge, som gav hende to valgmuligheder: Enten skulle hun føde barnet, eller også skulle hun fremprovokere en abort.

Hun valgte det sidste.

Til Ude og Hjemme fortæller hun nu, 50 år efter, hvordan hun løb op og ned ad trapperne på et hospital i Aarhus, indtil hun via de fysiske anstrengelser fremprovokerede en abort.

Alt foregik i hemmelighed, og hverken pressen eller andre fik kendskab til aborten.

Selv fortæller Dorthe, at episoden er et godt eksempel på, at bag hendes smil og ubekymrede fremtræden, gemte der sig en sårbar, ung pige med erfaringer, som ingen kendte til.

Lykkeligt liv med millionærmand

I dag lever Dorthe et lykkeligt liv med sin tyske millionærmand.

Hun siger kun ja til de ting, hun gerne vil lave, og pengene er ikke et problem. Økonomisk har Dorthe gennem sin glorværdige sangkarriere sparet op, så hun kan leve en sorgløs tilværelse uden at skulle optræde.
 
Men engang kæmpede hun for kærlighed og tryghed i en barsk showbusiness-branche, hvor der var langt mellem de rigtige venner.

Læs også:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden