Tirsdag, 14. maj 2013 - af John Lautrup

Emmelie de Forest tænker på far

Emmelie de Forest
Emmelie de Forest
Foto: AOP
Forud for aftenens semifinale sender Emmelie de Forest en kærlig tanke til sin svenske far, Ingvar de Forest, der døde i 2010.

- Jeg ville ønske, min far kunne se mig, siger Emmelie de Forest til BT forud for aftenens semifinale i det europæiske melodi grand prix i Malmø. 

-Jeg ved, det lyder som en kliche. Men han ville have været rigtig stolt at mig nu. Han havde altid mine demo-cd'er på sig, som han spillede for alle, han kendte. 

Svenske Ingvar de Forest havde længe haft dårligt hjerte, da han i september 2010 døde af hjertestop. Den 20-årige Emmelie de Forests forældre blev skilt, da hun var helt lille. Hun voksede op hos sin danske mor i Mariager, men havde et tæt forhold til sin far.

- Jeg ville virkelig ønske, at han kunne se mig i alt det her, for han elskede Melodi Grand Prix, siger Emmelie de Forest, der tit rejste til Sverige for at besøge sin far sammen med sin bror, Daniel, 22 år. Her fik de også et nært forhold til deres tre svenske halvsøskende. 13 svenske familiemedlemmer dukker i aften op i Malmø for at heppe på hende. 

Emmelie de Forest har i mange år sunget i gospelkor med sin mor, men også faderen var musikalsk og spillede meget på mundharmonika.

- Jeg har mange minder om min far, der altid spillede for mig, da jeg var yngre. Min far har altid opfordret mig til at være kreativ og musikalsk. Det har min mor også. De har taget mig med til masser af koncerter, også klassiske. Og min far sørgede også altid for at tage os med rundt til museer og give os svenske bøger og musik, fortæller hun til BT.  

I Ekstra Bladet lover Emmelie de Forest, at hun vil give alt, hvad hun har i sig i aften.

- Jeg glæder mig. Meget! Og jeg kan mærke, at jeg er mere og mere spændt, siger hun til avisen og forsikrer, at hun nok skal få has på nervøsiteten.

- Jeg skal bare være mig selv. Synge sangen. Virkelig leve mig ind i den. Give alt, hvad jeg har i mig. Jeg vil bare være i nu'et og være ærlig, fastslår hun.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden