Emmelie de Forest var tæt på afbud

Emmelie de Forest
Emmelie de Forest
Foto: AOP
Emmelie de Forest ramt af svær halssygdom sidste efterår.

Den var helt gal med stemmen, da Emmie de Forest i efteråret havde indspillet "Only Teardrops" og gik og ventede på, om den blev valgt til deltagelse i det danske melodi grand prix. Til BT fortæller hun, at hun pludselig fik en forkølelse, der satte sig på stemmebåndet. Det blev værre og værre, og hun begyndte at frygte for, om  hun i givet fald overhovedet ville være i stand til at synge i grand prix'et.

- Jeg havde både bihulebetændelse og halsbetændelse, men lægerne blev ved med at sige, at det ikke var så slemt. Men jeg havde aldrig før haft noget med stemmen, så jeg vidste, den var gal, siger Emmelie de Forest til BT.

Hun gik derfor til en øre-næse-hals-specialist, som hun fik anbefalet gennem det sanginstitut i København, hvor hun er uddannet.

- Hun undersøgte min hals med et kamera og sagde, at jeg var totalt syg. Så hun gav mig hurtigt noget penicillin. Hun mente ikke, det skyldtes overbelastning, men at jeg nok havde fået for meget træk efter overgangen fra sommer til vinter, og at det bare var løbet løbsk, siger Emmelie de Forest til BT

På det tidspunkt havde hun været syg i to en halv måned, og det danske melodi grand prix nærmede sig. 

- Jeg fik det hurtigt bedre, og heldigvis var jeg helt rask, da vi i december fik at vide, at sangen var kommet med i grand prix'et. Men det var lige lidt hektisk og en hård omgang i de måneder, siger hun til BT. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden