EUROVISION: Din guide til sangkonkurrencen

Anja Nissen

Anja Nissen

Foto: AOP

Finalen i Eurovision sendes på DR1 kl. 21.00 lørdag den 13. maj. Danmark er med i finalen.

Lørdag, 13. maj 2017 - af Lone Vandborg

Når Eurovision løber af stablen i aften lørdag den 13. maj kl. 21, så er Danmark repræsenteret med sangen "Where I am", der bliver fremført af den 21-årige dansk/australieren Anja Nissen.

Kommer i første halvdel

Danmark går på scenen som sang nummer 10. Umiddelbart ikke nogen dårlig position, men desværre er Anja placeret mellem to af bookmakernes helt store favoritter, nemlig Italien og Portugal, og Grand Prix-kendere frygter, at den danske sang vil forsvinde lidt mellem de to favoritter ... nogen gange er "Where I am" virkelig vigtigt!

LÆS MERE: Anja er dansk helt ind til benet

Meget mere dansk

Aftenens konkurrence kan blive historisk set med danske briller skriver dr.dk.

Dert er nemlig tre danske sange er med

Danmark er repræsenteret ved Anja og "Where I Am", men der er også danske afsendere på bidragene fra Bulgarien og Storbritannien - i form af henholdsvis Alex Vargas og Bulgariens "Beautiful Mess" og Emmelie de Forest og Daniel Salcedo på det britiske nummer "Never Give up on You".

Emmelie de Forest kender turen op på scenen som Eurovision-vinder. I 2013 sejrede hun i Malmø med sangen "Only Teardrops" 

 

Slutter efter midnat

Første nummer er Israels "I Feel Alive" og så går det sang i sang frem til nr. 26, som er Frankrigs "Requiem". Mens afstemningen foregår og bliver talt sammen, er der underholdning og interviews i The Green Room.

Og hvis eller det stramme program holder, så bliver vinderen kåret ca 00.15.

Danmarks Radio har lavet en stemmeseddel, der er lige til at printe ud. Se den her