Fredag, 9. maj 2014 - af af Dorte Quist

Eurovision Song Contest: Tæt på målet

Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel ved generalprøven på Eurovision-finalen fredag 9. maj.
Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel ved generalprøven på Eurovision-finalen fredag 9. maj.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Både de tre DR værter og Basim stråler af selvtillid og utålmodighed.

Lise Rønne, Pilou Asbæk og Nikolaj Koppel lavede kun ganske få og små fodfejl ved den lange generalprøve på finaleshowet fredag eftermiddag.

Det er tydeligt, at de mange generalprøver og de to meget succesfulde semifinaler har givet værterne et boost af selvtillid, og de er på scenen med både overskud og selvtillid.

For første gang fik pressen og et lille antal publikummer ved generalprøven også et glimt af de underholdningsindslag, der skal vises, mens enkelte lande har reklamepauser, samt mens EBU tæller stemmerne op. 

Johnny Logan og Lordi på Arken

Det ene indslag er teaterproducer Nikolaj Cederholms version af Eurovision Song Contest årgang 2075; et sangnummer udsat for Cederholms teaterkoncert-koncept.

Nummeret er både i stil og udtryk meget anderledes end det show, DR ellers har lagt op til i resten af finaleshowet.

Heldigvis får seerne også lov til igen at opleve Pilou Asbæk på slap line, når han viser rundt på Danmarks nye Eurovision-museum - som mange seere vil kunne genkende som Museet Arken. Et meget morsomt indslag, hvor vi møder både Johnny Logan og Lordi.

Basim har flere flag

Basim, der for første gang var på scenen med publikum i salen, gennemførte også til UG. Hans nye 'flag' er MEGET stor, og det rullede ned fra scenen, nøjagtig som det skulle.

- Vi har flere flag at vælge mellem. Men jeg tror, at vi har valgt det rigtige nu, sagde Basim ved pressemødet kort efter eftermiddagens generalprøve.

Han kom ind til mødet stadig iført sine røde laksko og de sorte smokingbukser, for han skal nemlig allerede på scenen igen kl. 21.00 her til aften, hvor en stopfyldt sal med 11.000 publikummer skal se den såkaldte "jury-generalprøve".

Fagjuryen ser med i aften

En generalprøve, som ikke er helt ligegyldig - det er nemlig den, som fagjuryerne over hele Europa ser i aften, og ud fra den skal de afgive deres point, der som bekendt tæller 50 procent.  Årsagen til at fagjuryen afgiver deres stemmer i aften, er, at så skal der ikke bruges tid på det i morgen, hvor alle TV-seernes stemmer skal samles ind og fordeles.

- Jeg er meget spændt på i aften og på i morgen aften. Jeg kan næsten ikke vente. Jeg synes slet ikke, at jeg føler mig presset. Tværtimod kan jeg mærke opbakning alle steder fra, sagde en glad og utålmodig Basim ved pressemødet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden