14. mar. 2014
Af Hanne Rask

Farcen fortsætter: Nu er den gal med Basims tekst

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-17670.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Måske bryder Basim reglerne for Eurovision Song Contest.

Det går ikke stille for sig med Basims Melodi Grand Prix-sang ”Cliche love song”. Først var det det danske flag, der blev brugt på scenen, der var tvivl om. Så var det fremme, at Basim havde hugget sit omkvæd fra svenske Lisa Nilsson, og nu er det sangteksten, der skaber problemer. Det skriver metroxpress.

Det viser sig nemlig, at der indgår for mange bandeord i 'Cliché Love Song'. Hele 10 gange synger Basim "a fucking cliché, baby" i den indspillede version, og det er ikke tilladt. Men det var Basim og hans hold dog opmærksomme på i lørdags, hvorfor teksten var nået at blive ændret til "another cliché, baby".

Flere bandeord

Sagen er den, at det i Eurovision Song Contest ikke er tilladt at bruge bandeord. Og i Basims sang er der brugt flere af slagsen. Faktisk er der også gjort brug af det engelske bandeord ”damn” (forbandet, fandens, sgu), og derfor kan der blive tale om, at Basim bryder EBUs regler.

Men måske er han dog så heldig, at ordet "damn" er så udbredt i unges sprogbrug, at det måske alligevel kan accepteres i sangen, så den gode Basim slipper for at skulle skrive sin tekst yderligere om. Vi har næppe hørt det sidste ord i denne sag –så at sige! Den endelige afgørelse falder i næste uge.

Læs mere om: