24. maj. 2015
Af af Niels Burgos

Flot sejr til Sverige i Eurovision Song Contest

eurovision 2015
En lykkelig Måns Zelmerlöw fik overrakt sejrstrofæet af vinderen fra sidste års finale i København, østrigske Conchita
Foto: Scanpix
Næste år er Eurovisions-finalen tilbage i Skandinavien - takket være 28-årige Måns Zelmerlöw

Finalen i Eurovision Song Contest blev en sand gyser. Men da afgørelsen endelig faldt i Wien ved 1-tiden søndag morgen, stod det klart, at Sverige nok engang har hentet Eurovisions-finalen hjem til Skandinavien. Det skete da flotte, 28-årige Måns Zelmerlöw - med sangen "Heroes" og sine små tegneseriemændpå scenen - i afstemningens sidste halvdel definitivt lagde afstand til den russiske storfavorit. Måns Zelmerlöw sluttede med 325 point mod Ruslands 303. Dermed kan han bydes velkommen i den eksklusive klub af svenske Eurovisionsvindere. Vi nævner bare ABBA, Carola, Herreys og Loreen.

Måns er i øvrigt næsten dansk. Sådan da. Han er født i Lund, nord for Malmø - så vi kan godt tillade os at låne lidt af stjerneglimmeret fra aftenens finale.

I hvert fald sender vi masser af lykønskninger til Sverige. Om et år skal vi til finale i broderlandet - og det plejer jo at kaste en sejr af sig til Danmark. Heldigvis er der længe til, så vi kan nå at få en ordentlig sang på plads inden næste års finale. Dette års danske bidrag med Anti Social Medie røg ud allerede i første seminfinale. Og ikke nok med det. Folkene bag Eurvision har netop offentliggjort stemmetallene fra Danmarks semifinale - og vi fik en placering som nummer 13 ud af de 16 deltagende lande. Vi var ikke engang i nærheden af at komme blandt de 10, der gik videre til finalen.

Så, Sverige, på gensyn næste forår. Vi kommer og napper sejren igen. Og denne gang gør vi os umage!

Læs mere om: