19. maj. 2021
Af Majken Munk

Fyr og Flamme før Eurovision-semifinale: Vi er spændte hele tiden

Jesper Groth og Laurits Emanuel
Jesper Groth og Laurits Emanuel
Foto: Hanne Juul
Torsdag er det alvor for Fyr og Flamme, der skal kæmpe om en plads i finalen ved anden semifinale i Eurovision Song Contest 2021. Nerverne sidder udenpå tøjet hos duoen.

Siden mandag den 10. maj har den danske duo Fyr og Flamme bestående af Laurits Emanuel og Jesper Groth deltaget i forberedelserne til Eurovision Song Contest.

Torsdag den 20. maj deltager de i den anden semifinale og sikrer sig forhåbentlig en plads i finalen, der afholdes lørdag den 22. maj.

Parate hele tiden

Fyr og Flamme har haft travlt med prøver på scenen og en lang række presseaktiviteter i Rotterdam, hvor årets Eurovision afholdes.

Selv om der i den indledende uge har været lang tid til slaget i semifinalen, har nerverne hele tiden siddet i dem.

- Det er sådan en slags parathed, man har hele tiden, for vi er jo hernede af en årsag. Selv om der også har været tid til en enkelt kanalrundfart, så ved vi jo godt, at vi deltager i en konkurrence, og der er mange danskere, der kigger med, og i aller højeste grad rigtig mange fra Europa, der gør det. Så man er spændt hele tiden, men det er ikke værre, end at vi godt kan spise morgenmad, siger Jesper Groth til BILLED-BLADET.

God reaktion

Fyr og Flamme har flere gange fået lov at øve deres grand prix-sang ”Øve os på hinanden” på scenen i Ahoy Arena, der danner rammen for de to semifinaler og finalen, og reaktionerne har været gode.

- Vi kan mærke det rigtig meget hernede, og vi har jo fået at vide, at der var nogen, der sad ude i et pressecenter efter vores prøve, og at der blev klappet lige så meget som efter Schweiz, og det er vi glade for, siger Laurits Emanuel.

Torsdag skal Fyr og Flamme sikre sig en plads i finalen ved Eurovision Song Contest. Semifinalen med dansk deltagelse kan ses på DR 1 fra klokken 21.00.

I denne uges BILLED-BLADET, der udkommer på semifinaledagen, kan du læse hele interviewet med Fyr og Flamme.

Læs mere om: