Gry Johansen om livet efter Melodi Grand Prix: Jeg blev sat i bås

Gry Johansen.

Gry Johansen.

Foto: AOP
Efter sejren med "Kloden drejer" i 1983 havde Gry Johansen svært ved at komme væk fra sit image som ”rejehop”-sangerinden.

Gry Johansens sang ”Kloden drejer” og det berømte rejehop blev en kæmpe succes både under og efter det danske Melodi Grand Prix i 1983.

Men selv om den 49-årige sangerinde var stolt over sejren, så havde hun dengang ingen anelse om, at hun senere hen ville få svært ved at lave det musik, som hun drømte om.

- Jeg har til tider været ked af, at jeg i mit eget land aldrig blev anerkendt på den ”rigtige” måde. Jeg var selvfølgelig lykkelig over at vinde Grand Prixet, men det gav mig ikke mange muligheder for at prøve andre musikalske veje, siger Gry Johansen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg blev hurtigt sat i bås. Folk forventede, at den musik, jeg lavede efter Melodi Grand Prix, skulle være ligesom ”Kloden drejer”.

Spekulerer over sit valg

Efter sejren lavede hun et engelsk album i en mere international stil, men det fik slet ikke den modtagelse, som Gry Johansen havde håbet på.

Derfor kan hun i dag ikke lade være med at spekulere på, om hendes karriere ville have set anderledes ud, hvis hun ikke havde deltaget i Melodi Grand Prix – og vundet.

- Tænk, hvis jeg bare langsomt havde bygget min karriere op og fulgt den vej, jeg gerne ville gå, i stedet for at blive verdenskendt i Danmark for en sang, som folk den dag i dag stadig forbinder mig med, siger Gry Johansen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden