8. mar. 2011
Af af Dorte Quist

Hanne Boel irriteret over X Factor

Hanne Boel
Hanne Boel
Foto: Bjørn Jakobsen
– Jeg opfatter hele det der "X Factor" som et amatørmiljø, udtaler Hanne Boel bramfrit om musikprogrammet.

Sangerinden Hanne Boel, der gennem et par år har undervist på Rytmisk Musikkonservatorium, kan ikke huske, at en eneste af hendes elever, der har testet sig selv i DR's populære musik-konkurrence X Factor.

- Jeg opfatter hele det der X Factor som et amatørmiljø, og det jeg kommer i som et professionelt miljø. Og det er to meget forskellige ting, siger Hanne Boel i et interview i Ekstra Bladet.

- Jeg kan heller ikke huske, at der er en eneste af mine studerende, som har testet sig selv i X Factor eller lignende, før de søgte ind på konservatoriet. De har alle vidst, at de ville en længere og mere arbejdsom vej. Og vi har da heller ikke endnu set nogen eksempler på at en fra X Factor har haft kalorier nok til at holde ud over den første cd, siger Hanne Boel og understreger også, at hun er irriteret over, at medierne giver en amatør-konkurrence som X Factor så meget dækning i stedet for at skrive noget mere om det, som rører sig i det professionelle musikmiljø.

- Jeg tror, at alle mine elever har haft en onkel eller tante, der har spurgt "skal du ikke bare hoppe med i det der X Factor og få en pladekontrakt?".

Læs mere om: