Helmig og Brandt springer ud som duo

Duo på den danske musikscene - Steffen Brandt og Thomas Helmig.
Duo på den danske musikscene - Steffen Brandt og Thomas Helmig.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET & AOP
Steffen Brandt har gennem et halvt år i al hemmelighed besøgt Thomas Helmig i hans hus i Risskov. Torsdag går den overraskende duo på scenen sammen.

Siden januar har Thomas Helmig og Steffen Brandt mødtes i al hemmelighed for at komponere nye sange og omskrive og fortolke hinandens gamle sange. Og torsdag aften går de sammen på scenen i Rådhushallen i Aarhus for at give den første af tre unikke koncerter sammen i anledning af Aarhus Festuge.

- Vi har gjort, hvad vi kan for at undgå lækage om projektet, fortæller Steffen Brandt til BT i dag.

- Vi har pålagt hinanden tavshedspligt og øvet i al hemmelighed ude i Thomas' hus. Det har været et stort projekt. Hvis vi satte os ned med vores guitar og sang vores egne numre, mens den anden sang kor, ville det ikke være så spændende. Det skal jo have en kunstnerisk værdi af en slags. Og vi er endt med at lave musik, der ligger milevidt fra den musik, jeg plejer at lave - og fra den TV-2 plejer at lave, røber Thomas Helmig.

- Vi har både siddet sammen - og hver for sig. Som en god, gammel popsanger sagde! Vi har skrevet og ringet til hinanden med en lille bid, og så har vi ellers siddet hver for sig i hvert vores lønkammer og arbejdet på at få det til at lykkes, siger Helmig.

- Nogle gange er det også vigtigt at foretage sig ting uden at tænke på, hvad man får for pengene. Nogle gange skal man bare tænke på, at alt, hvad der er givet godt ud, sjældent kommer dårligt tilbage, slutter Steffen Brandt.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden